Τετάρτη, Ιανουαρίου 18, 2017

Ντοκουμέντο από Πέραμα: Μαθητές, δάσκαλοι και γονείς διώχνουν τον χρυσαυγίτη Λαγό


Δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Παιδείας

Νέο βίντεο καταγράφει τους τραμπουκισμούς των χρυσαυγιτών με επικεφαλής τον Γιάννη Λαγό, τις στιγμές της έντασης, αλλά και την αδράνεια των αστυνομικών αρχών
Ένα νέο βίντεο, που έρχεται στο φως της δημοσιότητας και καταγράφει .....
από διαφορετική οπτική γωνία το χθεσινό «ντου» ομάδας χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον βουλευτή Γιάννη Λαγό, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου, στο Πέραμα, αποδεικνύει ότι μόνο... καλοδεχούμενοι δεν ήταν από μαθητές, δασκάλους και γονείς.

Στο βίντεο, που «ανέβασε» στην επίσημη ιστοσελίδα του το υπουργείο Παιδείας, η κάμερα, που βρίσκεται προφανώς μέσα στον χώρο του σχολείου, «αποτυπώνει» τις στιγμές της έντασης στο σχολείο του Περάματος.

Χρυσαυγίτες, γονείς και εκπαιδευτικοί φωνάζουν και έρχονται σε έντονη αντιπαράθεση, ενώ κάποιες φορές τα πνεύματα οξύνονται και κάποιοι πιάνονται στα χέρια. Το ντροπιαστικό και ρατσιστικό αυτό «σόου», που «στήθηκε» με αφορμή τη φοίτηση των προσφυγόπουλων στο σχολείο, πραγματοποιήθηκε μπροστά σε αρκετά παιδιά, τα οποία μάλιστα φαίνονται, στην αρχή του βίντεο, να προσπαθούν να εμποδίσουν την εισβολή των χρυσαυγιτών στο σχολείο. Μεταξύ άλλων, δε, ακούγεται χαρακτηριστικά να τους αποκαλούν «δολοφόνους».

Υπενθυμίζεται ότι σχετική ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος, αναφέροντας: «Απομονώνουμε κάθε τέτοια φωνή που θα ακουστεί. Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο. Αντίπαλός μας δεν είναι οι πρόσφυγες, οι μετανάστες και τα παιδιά τους, αντίπαλός μας είναι η πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ που δημιουργούν πολέμους με θύματα τους λαούς».




Ο Σύλλογος Γονέων καταγγέλλει την παρουσία χρυσαυγίτων με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό, στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ικονίου, αλλά και σε όσους τον κάλεσαν, καθώς, όπως αναφέρει, με τη στάση τους φέρουν την ευθύνη για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν χθες (Τρίτη 17.01.2017) σε ώρα λειτουργίας του σχολείου.

Επίσης, γίνεται λόγος για ευθύνες της αστυνομίας, οι άνδρες της οποίας ενώ έβλεπαν τα γεγονότα δεν παρενέβησαν για να τα σταματήσουν, αλλά και των αρμόδιων φορέων, που δεν ενημέρωσαν νωρίτερα τους γονείς.

Πράγματι, στο βίντεο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, καταγράφεται η αδράνεια των αστυνομικών αρχών απέναντι στην ομάδα των χρυσαυγιτών που επιχείρησε να μπει στο σχολικό συγκρότημα.

Σημειώνεται, ότι οι αστυνομικοί έχουν υποχρέωση να παρεμβαίνουν, όταν ενώπιόν τους διαπράττονται αυτόφωρα αδικήματα, ακόμη και αν είναι παρόντα είναι μέλη του Κοινοβουλίου, που έχουν βουλευτική ασυλία -η μεταχείρισή τους στη συνέχεια εμπίπτει στις διατάξεις της ειδικής δοσιδικίας των βουλευτών.

Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ για την στάση της Αστυνομίας στα χθεσινά γεγονότα.

Σήμερα, δε, είχαμε νέα ένταση, καθώς στα χέρια πιάστηκαν στο δημαρχείο Πέραματος γονείς που αντιδρούν στην φοίτηση προσφυγόπουλων με κατοίκους της περιοχής, που τάσσονται υπέρ της απόφασης του δήμου για την φοίτησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου