Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2017

Η υπουργός Παιδείας του Τραμπ ζητά οπλοκατοχή στα σχολεία για την προστασία από αρκούδες




Αυτό που μάλλον οι περισσότεροι περίμεναν, συνέβη στην ακρόαση της νέας υπουργού Παιδείας των ΗΠΑ, υπουργό που όρισε ο Ντόναλντ Τραμπ και που εμφανώς δεν έχει την παραμικρή σχέση με τα όσα αφορούν την Παιδεία.

Είναι η πάμπλουτη δωρήτρια των Ρεπουμπλικάνων, Μπέτσι Ντέβος, η όπως φάνηκε από την ακρόαση ....στη Γερουσία, την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, είναι μία παντελώς άσχετη με το αντικείμενο υποστηρίκτρια της οπλοκατοχής στα σχολεία.

Η ακρόαση αυτή, είχε αρκετές ατάκες της μελλοντικής υπουργού Παιδείας, οι οποίες αν δεν ήταν θα ήταν τόσο επικίνδυνες, θα ήταν εξαιρετικά αστείες.

Αρχικά ομολόγησε σε ερωτήσεις της γερουσιαστή Ελίζαμπεθ Γουόρεν πως δεν έχει την παραμικρή πρότερη εμπειρία από διαχείριση τεράστιων κεφαλαίων (όπως το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια από φοιτητικά δάνεια), την παραμικρή πρότερη εμπειρία στον χώρο της εκπαίδευσης, δεν έχει την παραμικρή επαφή με το κομμάτι των φοιτητικών δανείων και όπως είπε τα παιδιά της ευτύχησαν να μη χρειαστεί να λάβουν δάνειο για να σπουδάσουν.

Αν εξαιρέσει κανείς την παντελή άγνοιά της για τα όσα συμβαίνουν στον χώρο που καλείται να διοικήσει, αλλά και το γεγονός ότι ανέφερε ξεκάθαρα πως θα κάνει ό,τι της ζητήσει ο Ντόναλντ Τραμπ, η Ντέβος προχώρησε και σε ακόμα σοκαριστική αλλά άκρως ενδεικτική δήλωση της σχέσης της με την οπλοκατοχή.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του γερουσιαστή των Δημοκρατικών, Κρις Μέρφι, απέφυγε αρχικά να αρνηθεί κατηγορηματικά το δικαίωμα της οπλοκατοχής στα σχολεία, λέγοντας ότι το δικαίωμα αυτό επαφίεται στις εκάστοτε τοπικές αρχές.

Στη συνέχεια όμως, και υπό την πίεση των ερωτήσεων, απάντησε το εξής αμίμητο: Στην πολιτεία του Ουαιόμινγκ υπάρχει όπλο στο σχολείο για να προστατεύονται από τις αρκούδες grizzlies.


Όπως ήταν λογικό το hashtag #potentialgrizzlies έγινε αμέσως trend στο Twitter, με τους Αμερικάνους να παίρνουν ακόμα μία γεύση… του τι ψήφισαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου