Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017

Η κυβέρνηση επανενεργοποιεί το σχέδιο για κατοίκηση των βραχονησίδων! Το σχέδιο Καραμανλή που τορπίλισαν Σημίτης – Παπανδρέου για να αφήσουν το Αιγαίο πεσκέσι στους Τούρκους…

Posted by olympiada

Σαντορινιός: Εξετάζεται η κατοίκηση βραχονησίδων
Στην ανάπτυξη οικονομικής δραστηριότητας σε 28 μικρά νησιά φαίνεται πως προσανατολίζεται το υπουργείο Ναυτιλίας και συγκεκριμένα ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.
«Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου...
και Νησιωτικής Πολιτικής δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και καταβάλλει σοβαρές προσπάθειες για την προοπτική κατοίκησης 28 μικρών νησιών του Αιγαίου» σημειώνεται στην απάντηση του κ. Σαντορινιού, μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νίκου Κούζηλου.
«Στόχος είναι μέσα από τις υπάρχουσες από τη δεκαετία του 1990 υποδομές και προφανώς με την κατασκευή έργων μικρής κλίμακας, τα νησιά αυτά να καταστούν κατοικήσιμα προκειμένου να αναπτυχθούν δραστηριότητες όπως η παρατήρηση και παρακολούθηση του φυσικού πλούτου, η προσέλκυση περιβαλλοντικών οργανώσεων, ομάδων, ερευνητών του εξωτερικού και του εσωτερικού, με σκοπό την τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδας κ.α.» προσθέτει στην απάντησή του ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής.
Ενημερώνει, δε, ότι η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις με την επιτελική δομή του ΕΣΠΑ του Υπουργείου και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου – αφού έχουν προηγηθεί δύο συσκέψεις με εκπροσώπους του υπουργείου Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας – βρίσκεται στη φάση της διαδικασίας αναζήτησης εταίρου, ο οποίος όπως τονίζει θα συμμετάσχει «στη μείζονος σημασίας από εθνικής πλευράς δράση, προκειμένου το project αυτό να ενταχθεί στο Στρατηγικό interreg Ελλάδας-Κύπρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου