Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017

Άγρια χτυπημένος ήταν ο επιχειρηματίας που βρέθηκε νεκρός στο Ηράκλειο


Ανατριχιαστικές οι λεπτομέρειες του στυγερού εγκλήματος
Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της δολοφονίας του επιχειρηματία
Αναζητούν ίχνη του δράστη στο Ι.Χ. του θύματος


Βεβιασμένες κινήσεις και προχειρότητα», "βλέπει" η αστυνομία - Εξετάζονται κάμερες ασφαλείας που θα "ρίξουν φως" στην υπόθεση...

Αστυνομική έρευνα για τη δολοφονία -μυστήριο!
Έγκλημα "μαρτυρούν" τα στοιχεία για τον 40χρονο που βρέθηκε νεκρός
Νέες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το έγκλημα-μυστήριο με θύμα τον 39χρονο Ιάκωβο Εμμανουήλ, πατέρα ενός παιδιού.

Οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι ότι αυτός που σκότωσε τον άτυχο πατέρα ενήργησε με το θυμικό του και στην συνέχεια, υπό καθεστώς τρομακτικής πίεσης, θέλησε να ξεφορτωθεί όπως-όπως το πτώμα.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου εισπράττουν σε όλο αυτό το σκηνικό «βεβιασμένες κινήσεις και προχειρότητα», κάτι που ίσως αποδειχθεί μοιραίο τελικά για την εξιχνίαση του εγκλήματος.

-Το πρώτο στοιχείο έχει να κάνει με το αυτοκίνητο του θύματος, το οποίο αντί να το κρύψουν ή να το κάψουν, το άφησαν «φόρα-παρτίδα», πολύ κοντά στο σημείο όπου ξεφορτώθηκαν το πτώμα. Κατά συνέπεια ήταν θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί το έγκλημα.

-Το δεύτερο στοιχείο, όπως έχει γράψει το Cretalive, είναι ότι με το αυτοκίνητο αυτό μετέφεραν το πτώμα από τον τόπο του εγκλήματος στον τόπο ανεύρεσης του.

Εκτιμάται ότι υπό το καθεστώς ασφυκτικής πίεσης που δρούσαν, θα έχει γίνει κάποιο λάθος και το αυτοκίνητο ενδεχομένως «μιλήσει» στην σήμανση. Για το λόγο αυτό θα «ξεσκονιστεί» εξονυχιστικά. Εκτιμάται επίσης ότι ο δράστης είναι …εξοικειωμένος με την περιοχή που ξεφορτώθηκε το πτώμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη εξετάζονται κάμερες ασφαλείας από την περιοχή σε μία προσπάθεια να εντοπιστεί η κίνηση του μπλε Peugeot 106 και να συλλέξουν στοιχεία ως προς την διαδρομή.

Δεδομένου ότι ο δράστης ή οι δράστες δεν έφυγαν με το αυτοκίνητο του θύματος, τότε είναι βέβαιο ότι θα ακολουθούσε ή θα προπορευόταν και δεύτερο όχημα με το οποίο τελικά έφυγαν από το σημείο. Εκτός και αν ο δράστης διαμένει στην ευρύτερη περιοχή και επέλεξε να φύγει με τα πόδια.

Με το πρόσωπο μέσα στο νερό

Όπως περιέγραψαν στο Cretalive το μισό πτώμα από το κεφάλι μέχρι τη μέση, ήταν μέσα στο νερό. Στην κατοχή του δεν βρέθηκε τίποτα από τα προσωπικά του αντικείμενα, ούτε κλειδιά αυτοκινήτου, ούτε το κινητό του τηλέφωνο, το περιεχόμενο του οποίου θεωρείται κρίσιμο.

Ο 39χρονος βρέθηκε σε απόσταση περίπου 15 μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν το αυτοκίνητο του. Αστυνομική πηγή περιέγραψε ότι είχε χτυπηθεί κυρίως στην δεξιά πλευρά του προσώπου, πιθανότατα με λοστό ή ξύλο. Το πού διαπράχθηκε το έγκλημα είναι ζητούμενο προς το παρόν.

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση της δολοφονίας του 40χρονου επιχειρηματία Ιάκωβου Εμμανουήλ, το πτώμα του οποίου βρέθηκε χθες το πρωί σε δύσβατη περιοχή της Ροδιάς.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, προσπαθούν να συγκεντρώσουν το οποιοδήποτε στοιχείο βοηθήσει στη λύση του αινίγματος για τις συνθήκες αλλά κυρίως τους λόγους για τους οποίους ο 40χρονος προγραμματιστής χτυπήθηκε μέχρι θανάτου από τον άγνωστο ή τους άγνωστους δράστες.

Μέχρι στιγμής, τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την ιατροδικαστική εξέταση καταδεικνύουν ότι ο 40χρονος πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, δέχθηκε άγρια χτυπήματα σε όλο του το σώμα, αλλά κυρίως στο πρόσωπο με άγνωστο αντικείμενο, πιθανότατα λοστό, μπαστούνι ή μαγκούρα.

Οι αστυνομικοί ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή το αυτοκίνητο του Εμμανουήλ, ο εντοπισμός του οποίου υπήρξε και η αφορμή για να βρεθεί η σορός του, σε αρκετή απόσταση από το εγκαταλελειμμένο Peugeot 106 που οδηγούσε.

Στο επίκεντρο των ερευνών, βρίσκονται όλοι εκείνοι οι οποίοι αποτελούσαν το περιβάλλον του στο Ηράκλειο, όπου και διέμενε το τελευταίο χρονικό διάστημα για επαγγελματικούς λόγους, ενώ η μόνιμη κατοικία του ήταν στην Αθήνα, όπου ζούσε με τη σύντροφό του και το ανήλικο παιδί τους.

Ο άτυχος Εμμανουήλ ήταν προγραμματιστής και διατηρούσε επιχείρηση επισκευής και συντήρησης ηλεκτρονικών υπολογιστών. Λόγω της εργασίας του, το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε εγκατασταθεί στο Ηράκλειο, έχοντας ενοικιάσει ένα διαμέρισμα. Μάλιστα, όπως είχε γίνει γνωστό από τους συγγενείς του στην Αθήνα, τον πατέρα του και τη σύντροφό του, ο 40χρονος είχε κλείσει ένα επαγγελματικό ραντεβού την περασμένη Πέμπτη και έκτοτε τα ίχνη του χάνονται.

Οι δικοί του μη μπορώντας να επικοινωνήσουν μαζί του είτε τηλεφωνικά, είτε διαδικτυακά, δήλωσαν την εξαφάνισή του στις αρχές, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οι πρώτες έρευνες χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο εντοπισμός του αυτοκινήτου του, που είχε εγκαταλειφθεί ανασφάλιστο στην περιοχή της Ροδιάς αποτέλεσε το πρώτο κακό προμήνυμα για την τύχη του 40χρονου, η σορός του οποίου βρέθηκε σε αρκετή απόσταση από το όχημα σε δύσβατη περιοχή της Ροδιάς το πρωί της Τρίτης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο ο Εμμανουήλ να δολοφονήθηκε σε άλλο σημείο από τον τόπο που βρέθηκε το πτώμα του και στη συνέχεια στην προσπάθεια του άγνωστου ή άγνωστων δραστών να «ξεφορτωθεί» τη σορό του, να τη μετέφερε με το ίδιο του το αυτοκίνητο στη Ροδιά όπου και την εγκατέλειψε μέσα στις λάσπες και τα νερά.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση θεωρούν ότι τη λύση του μυστηρίου θα τη δώσει το ίδιο το αυτοκίνητο του θύματος.


Τα κλειδιά του αυτοκινήτου, το πορτοφόλι και το κινητό του 40χρονου δεν βρέθηκαν και είναι προφανές ότι ο δολοφόνος τα πήρε μαζί του. Οι ειδικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προσπαθούν να εντοπίσουν το σήμα του κινητού, που ίσως τους οδηγήσει στα ίχνη του. Παράλληλα, οι άνδρες της Ασφάλειας εξετάζουν το οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας των καταστημάτων της ευρύτερης περιοχής, προσπαθώντας να χαρτογραφήσουν το δρομολόγιο που ακολούθησε.

Όλα δείχνουν ότι ο δολοφόνος είναι γνώστης της περιοχής και ενδεχομένως κατοικεί σε αυτήν. Πιθανώς μάλιστα, να διέθετε και συνεργό ο οποίος ακολουθούσε με δεύτερο όχημα με το οποίο και διέφυγαν αφού πέταξαν τη σορό του άτυχου επιχειρηματία στο χαντάκι, με το πάνω μέρος του κορμού του και το κεφάλι μέσα στο νερό.

Πηγή: www.cretapost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου