Τρίτη, Ιανουαρίου 10, 2017

Συνεργός Ρούπα: Απειλούσε να ανατινάξει χειροβομβίδα κατά τη σύλληψή του


Ήταν άκρως επικίνδυνος

Απειλούσε να ζωστεί με χειροβομβίδες και να πάρει 10 αστυνομικούς μαζί του, όπως είχε πει σε φίλο του, σε καφετέρια της Νέας Σμύρνης
Αποφασισμένος να ζωστεί με χειροβομβίδες και να πάρει...
δέκα μπάτσους μαζί του, όπως είχε πει σε φίλο του, ήταν ο 37χρονος συνεργός της Πόλα Ρούπα, ο οποίος οδήγησε, δίχως να το καταλάβει, τις αρχές στα ίχνη της γυναίκας, το όνομα της οποίας βρισκόταν στην κορυφή της λίστας των καταζητούμενων στην Ελλάδα.

Ο 37χρονος, με αρκετά βαρύ ποινικό μητρώο, είχε ομολογήσει σε «δικό του άνθρωπο», ότι αν είναι να συλληφθεί, θα ζωστεί με χειροβομβίδες για να πάρει μαζί το αστυνομικούς. Ο άνδρας που οδήγησε στα ίχνη της Πόλας Ρούπα, είχε εντοπιστεί από τον Ιούνιο του 2016, έπειτα από ληστεία σε σούπερ μάρκετ στα δυτικά προάστια, όπου και είχαν συλληφθεί δυο συνεργοί του. Τότε οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει το DNA του 37χρονου και αμέσως είχαν ταυτοποιήσει τα στοιχεία του, καθώς ο ίδιος ήταν δραπέτης και βέβαια σεσημασμένος.

Λίγους μήνες μετά είχε τεθεί σε παρακολούθηση, ενώ οι άνδρες της ασφάλειας παρακολουθούσαν το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο όμως ο ίδιος το έκλεινε μια ώρα πριν πάει σπίτι του, ή στις δύο ερωμένες που είχε σε Παγκράτι και Βούλα.

Οι αστυνομικοί είχαν ακούσει από την παρακολούθηση τον ίδιο να δηλώνει σε φίλο του ότι ήταν αποφασισμένος να σκοτωθεί και να σκοτώσει ενεργοποιώντας χειροβομβίδες, σε συζήτηση που είχε γίνει σε καφετέρα στη Νέα Σμύρνη. Κατά τη διάρκεια της σύλληψης του, μερικές ώρες μετά την σύλληψη της Ρούπα, ο 37χρονος προσπάθησε να βγάλει από ένα μικρό τσαντάκι, μια από τις δυο χειροβομβίδες που είχε μαζί του χωρίς όμως να τα καταφέρει, καθώς οι αστυνομικοί γνωρίζοντας το τι θα επακολουθούσε σε αυτή την περίπτωση, κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν γρήγορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου