Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2017

Ο Ερντογάν συγχαίρει τον Τραμπ που έβαλε τον ρεπόρτερ του CNN... στη θέση του


«Όμοιος ομοίω αεί πελάζει»

Το τέλος του CNN προβλέπει ο Τραμπ

Ο νέος πλανητάρχης κατά την πρώτη του συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη αρνήθηκε να του υποβάλλει ερώτηση ο ρεπόρτερ του CNN - Η πρωτοφανής ενέργεια του νέου προέδρου των ΗΠΑ μπορεί να επικρίθηκε ....από τα διεθνή μέσα, αλλά ο Τραμπ βρήκε έναν «σύμμαχο» στο πρόσωπο του Τούρκου προέδρου

Την Τετάρτη ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έδωσε την πρώτη του συνέντευξη Τύπου στον Πύργο Τραμπ στην Νέα Υόρκη. Καθώς, όμως, ήταν εξοργισμένος από τις νέες αποκαλύψεις για συμμετοχή του σε σεξουαλικό σκάνδαλο σε ξενοδοχείο της Μόσχας, δεν επέτρεψε στον ρεπόρτερ του CNN, Τζιμ Ακόστα να του υποβάλλει ερώτηση.

Κατά την συνέντευξη Τύπου ο Τραμπ χαρακτήρισε «έναν σωρό από σκουπίδια που καταρρέει» την ειδησεογραφική ιστοσελίδα BuzzFeed, η οποία αποκάλυψε το σεξουαλικό σκάνδαλο, επικαλούμενη έκθεση Βρετανού κατασκόπου και άσκησε κριτική στο CNN και το BBC που δημοσίευσαν «ένα ανεπιβεβαίωτο ρεπορτάζ».

Ο νέος πλανητάρχης χαρακτήρισε «ψευδείς ειδήσεις» όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για την συμμετοχή του στο ροζ σκάνδαλο του 2013 και εξοργισμένος είπε στον ρεπόρτερ του CNN: «Δεν θα σας επιτρέψω να υποβάλετε ερώτηση. Μεταδίδετε ψευδείς ειδήσεις».



Παρόλο, που η στάση του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στον δημοσιογράφο του τηλεοπτικού δικτύου, που ο ίδιος το θεωρεί υποστηρικτή των Δημοκρατικών, επικρίθηκε από τα διεθνή μέσα, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, βρήκε έναν ένθερμο σύμμαχο στο πρόσωπο του Τούρκου προέδρου.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που κατά την διάρκεια της προεδρίας του πολλοί δημοσιογράφοι έχουν συλληφθεί με την κατηγορία ότι τον «προσέβαλαν», επαίνεσε τον Ντόναλντ Τραμπ για την συμπεριφορά του απέναντι στον δημοσιογράφο του CNN.

Την Πέμπτη, κατά την διάρκεια συνάντησης με τοπικούς διοικητές στο πολυτελές προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, ο «σουλτάνος του Βοσπόρου» έκανε σύγκριση της συμπεριφοράς του Τραμπ απέναντι στον Ακόστα με την δική του κριτική στα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία. Ο ίδιος, κατηγόρησε «μερικούς διεθνείς οργανισμούς για την δημοσίευση ψευδών ειδήσεων σχετικά με τις διαδηλώσεις στο πάρκο Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη το 2013».


Μιλώντας με κριτική διάθεση απέναντι στα διεθνή μέσα ενημέρωσης ο Ερντογάν ανέφερε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δίκιο που δεν έδωσε τον λόγο στον ρεπόρτερ του CNN. «Ο κύριος Τραμπ έβαλε τον δημοσιογράφο αυτού του δικτύου στην θέση του», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.


Το τέλος του CNN προβλέπει ο Τραμπ





Η «βεντέτα» μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και CNN καλά κρατεί.

Λίγο πριν την επίσημη μετακόμισή του στο Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω του λογαριασμό του στο Twitter, προβλέπει το «τέλος» αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου.
«Το CNN βρίσκεται σε απόλυτη κατάρρευση μετά τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, εξαιτίας των ψευδών ειδήσεων που μεταδίδει, κάτι που φαίνεται στη συρρίκνωση της τηλεθέασης και στην απώλεια της αξιοπιστίας του».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου