Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2017

Egypt Air: Έκρηξη στο κινητό του πιλότου ενδέχεται να προκάλεσε την πτώση του μοιραίου αεροσκάφους


Έχασαν τη ζωή τους 66 άτομα
Νέα στοιχεία από την έρευνα των Γάλλων ερευνητών αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας

Μία έκρηξη στο κινητό ή το τάμπλετ του πιλότου είναι πιθανό να προκάλεσε.... την πτώση του μοιραίου αεροσκάφους της Egypt Air στη Μεσόγειο, τον περασμένο Μάιο, στην οποία 66 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Στο παραπάνω συμπέρασμα τείνουν να καταλήξουν οι Γάλλοι ερευνητές που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση των αιτιών της πτώσης, η οποία είχε προκαλέσει μία μεγάλη λίστα από ερωτηματικά τόσο για τον τρόπο που συνέβη, όσο και για τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί στο διάστημα που ακολούθησε. Η έκρηξη που είχε καταγραφεί ευθύς εξ αρχής, είχε δημιουργήσει σενάρια για τρομοκρατικό χτύπημα.

Τα νεώτερα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα, ωστόσο, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι 66 άνθρωποι δεν έχασαν τη ζωή τους από τρομοκρατική ενέργεια, αλλά -πιθανόν- εξαιτίας της έκρηξης που σημειώθηκε στην μπαταρία του κινητού ή του τάμπλετ του πιλότου της πτήσης.

Οι ερευνητές εντόπισαν μία τρύπα στην καμπίνα των πιλότων ακριβώς στο σημείο που ο πιλότος είχε αφήσει το κινητό και το τάμπλετ του. Η πτήση είχε αναχωρήσει από το Παρίσι με προορισμό το Κάιρο της Αιγύπτου και κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή μετά την Κρήτη και την Κάρπαθο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου