Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017

Σε «παγωμένο» κλίμα σήμερα το Euroworking Group - Μείνετε προσηλωμένοι στη συμφωνία, το μήνυμα του Eurogroup


Αγωνία στην Αθήνα


Με τον Πιερ Μοσκοβισί συναντάται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος
Χωρίς μεγάλες προσδοκίες για τη επανεκκίνηση της β΄ αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος συνεδριάζει σήμερα.... το Euroworking Group το οποίο αναμένεται να εξετάσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Παράλληλα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μια ημέρα μετά τη συνάντηση του με τον Μισέλ Σαπέν, θα συναντηθεί σήμερα με τον επίσης Γάλλο και ευρωπαίο επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί με αντικείμενο το διαμεσολαβητικό ρόλο που μπορεί να αναλάβει η Κομισιόν για το ελληνικό ζήτημα.

Ενδεικτική της στάσης των Ευρωπαίων απέναντι στην Αθήνα μετά και την κρίση που προκλήθηκε από τον «μποναμά Τσίπρα» ήταν η διαρροή που έγινε μέσω του πρακτορείου ΜΝΙ του μηνύματος που στέλνουν τα μέλη του Eurogroup.

To πρακτορείο με δύο αναρτήσεις του στο Twitter σημειώνει ότι το Eurogroup θα στείλει σαφές μήνυμα στην Αθήνα να παραμείνει προσηλωμένη στα της συμφωνίας.

Το μήνυμα της Ευρωομάδας θα είναι πως πρέπει «να μείνει προσηλωμένη στη συμφωνία και τους κανόνες» γράφει το πρακτορείο.

Επικαλούμενο τέλος Έλληνα αξιωματούχο το πρακτορείο υποστηρίζει ότι μήνυμα της Αθήνας προς τους δανειστές είναι «μην έρχεστε με μη ρεαλιστικές προτάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου