Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2017

Μητσοτάκης: Δεν μπορώ να δεσμευτώ για το κλείσιμο του hot spot στην Κω


Μητσοτάκης: Πληρώνουμε ακριβά τους πειραματισμούς του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου

Την αισιοδοξία του ότι η επόμενη κυβέρνηση που θα είναι αυτή της ΝΔ, θα οδηγήσει την χώρα σε έξοδο από την κρίση, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια τοποθέτησης του, σε σύσκεψη που είχε στη Κω με εκπροσώπους ...της Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών τάξεων.


«Θα το καταφέρουμε με διαφορετικές πολιτικές» είπε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας όμως ότι «προϋπόθεση για αυτό είναι να ξεφύγουμε από την μέγγενη του λαϊκισμού».



«Θέλω να τονίσω», είπε επίσης ο κ. Μητσοτάκης «ότι ως Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δεσμευθούμε για πράγματα τα οποία δεν μπορούμε να κάνουμε. Θα αφήσουμε πίσω τις ημέρες των εύκολων υποσχέσεων, των μεγάλων καταλόγων μέτρων και παρεμβάσεων, οι οποίες κατά κανόνα δεν υλοποιούνται. Και αυτά τα λίγα, τα οποία θα πούμε, θα τα κάνουμε πράξη».

Η ανάπτυξη θα έρθει από τον ιδιωτικό τομέα τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας – και όχι από ένα μεγάλο κράτος με προσλήψεις στο δημόσιο, όπως στο παρελθόν γινόταν.


«Αυτές οι εποχές έχουν τελειώσει» τόνισε χαρακτηριστικά, λέγοντας επίσης ότι πολιτική της ΝΔ είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών και το συμμάζεμα των δαπανών του δημοσίου τομέα.


Ιδιαίτερη αναφορά στην παρέμβασή του, έκανε ο κ. Μητσοτάκης στον τουρισμό, τονίζοντας ότι «δεν νοείται ανάπτυξη της Ελλάδος χωρίς να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο ο τουρισμός» και επισημαίνοντας την ανάγκη για στοχευμένες πολιτικές και ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.


Χαρακτήρισε επίσης ως ιδιαιτέρως θετική εξέλιξη, το γεγονός ότι θα υλοποιηθεί αυτή την περίοδο η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων σε διεθνή κοινοπραξία, πράγμα που είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.


Αναφερόμενος στο προσφυγικό πρόβλημα, ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε την ανεπάρκεια με την οποία χειρίστηκε το θέμα η κυβέρνηση, τόνισε όμως ότι για την εικόνα της χώρας «πρέπει να κρατείται χαμηλά η μπάλα», ενώ έκανε γνωστό ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί για το κλείσιμο του hot spot της Κω, δεδομένου ότι η ύπαρξή του προβλέπεται από την συμφωνία της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη να υπάρξουν μέτρα για τα νησιά, κυρίως σε ότι αφορά τα ζητήματα υγείας, και στο ότι θα πρέπει να τύχει μεγαλύτερης προσοχής ο πρωτογενής τομέας.





Ανάμεσα στα άλλα, ανέφερε:

«Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό του πρώτου έτους, πιστεύω ότι πρέπει να αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση. Πριν από ένα χρόνο, πολλοί αδίκως, θεωρούσαν τη Νέα Δημοκρατία τελειωμένο Κόμμα ... Τους διαψεύσαμε. Μέσα σε ένα χρόνο, πετύχαμε πολλά. Αντιστρέψαμε πλήρως το πολιτικό κλίμα. Ποιος θα πίστευε πριν από ένα χρόνο ότι η Νέα Δημοκρατία θα προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με διψήφια διαφορά; Αυτό δεν το πέτυχα μόνος μου. Το πέτυχα μαζί με όλους εσάς. Τους Νεοδημοκράτες αγωνιστές».

«Μπολιάσαμε το Κόμμα με νέες ιδέες, με νέα μυαλά. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια να βάλουμε σε τάξη τα οικονομικά... Αλλάξαμε γραφεία. Μειώσαμε τις λειτουργικές δαπάνες. Εναρμονιστήκαμε με το αίσθημα των καιρών. Πρέπει να είμαστε λιτοί και προσεκτικοί με τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Όπως βάλαμε σε τάξη τα οικονομικά της Νέας Δημοκρατίας, έτσι θα βάλουμε σε τάξη και τα οικονομικά της χώρας».

«Η πιο μεγάλη μας επιτυχία ήταν ότι ξεφύγαμε από μια κακή παράδοση, η οποία μπόλιασε το πολιτικό σύστημα με το μικρόβιο του λαϊκισμού. Αποφασίσαμε να μιλήσουμε στους πολίτες με τη γλώσσα της αλήθειας… Είναι πολύ εύκολο στην Αντιπολίτευση να υποσχεθεί στους πολίτες περισσότερα από όσα μπορείς να πραγματοποιήσεις την επόμενη ημέρα… Εξάλλου, είναι νωπές οι μνήμες από τις εποχές που ο κ. Τσίπρας πήγαινε στη Θεσσαλονίκη και υποσχόταν ένα πρόγραμμα παροχών ύψους 12 δις ευρώ».



«Θα κερδίσουμε τους πολίτες και πάλι μόνο μέσα από την ειλικρίνεια. Μόνο μέσα από ένα πολιτικό λόγο, ο οποίος θα είναι τεκμηριωμένος προσεκτικά διατυπωμένος και θα απαντά στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών… Βιώνουμε τη χειρότερη, την πιο ιδεοληπτική, την πιο ανίκανη, την πιο επικίνδυνη Κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα από τη μεταπολίτευση και μετά. Πληρώνουμε πολύ ακριβά τους πειραματισμούς του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου. Το τρίτο Μνημόνιο ήταν ένα Μνημόνιο αχρείαστο».

«Γι' αυτό λέμε ξεκάθαρα: Όσο πιο γρήγορα έχουμε εκλογές τόσο το καλύτερο για τη χώρα. Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Δεν μιλάμε για μια εκλογική επικράτηση στις επόμενες εκλογές. Μιλάμε για κάτι μεγαλύτερο. Για μια συνολική αλλαγή στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τις δυνατότητες και τις μεγάλες ευκαιρίες που έχει μπροστά της η χώρα».



«Θέλουμε να μειώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα. Για να ανασάνουν τα νοικοκυριά και να πάρουν δύναμη οι επιχειρήσεις. Και θέλουμε παράλληλα να συμμαζέψουμε το Κράτος και να το κάνουμε πιο λειτουργικό ... Πιστεύουμε στις δυνάμεις και τις δυνατότητες του ιδιωτικού τομέα. Η ανεργία δεν θα μειωθεί από προσλήψεις του Κράτους. Θα μειωθεί μόνο εάν πάρει μπροστά η μηχανή της ιδιωτικής οικονομίας».

«Θα σταθούμε απέναντι στους Ευρωπαίους πιστωτές μας με αξιοπρέπεια και υπευθυνότητα. Ούτε ως ικέτες αλλά ούτε κι ως διεκδικητές παράλογων απαιτήσεων. Είμαστε αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε ένα πλέγμα σημαντικών μεταρρυθμίσεων που θα κάνουν την οικονομία μας πιο ανταγωνιστική».




«Προτιμώ να μας ακούνε περισσότερο και να μας χειροκροτούν λιγότερο... Όλους και όλες που για πρώτη φορά έρχονται κοντά μας του λέμε καλώς ήρθατε… Θέλω να μεταφέρω ένα μήνυμα αισιοδοξίας και πίστης στις δυνατότητες του τόπου μας... Είμαστε εργατικός και φιλότιμος λαός. Αξίζουμε κάτι πολύ καλύτερο από την Κυβέρνηση που έχουμε σήμερα. Δεν πρέπει να μετατρέψουμε την αποτυχία του κ. Τσίπρα σε αποτυχία της Ελλάδας. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε».








Μητσοτάκης στην Ψέριμο: Να σταθούμε δίπλα στους κατοίκους ακριτικών περιοχών




Την απόλυτη ανάγκη η ελληνική πολιτεία να στηρίξει τους κατοίκους των ακριτικών περιοχών της χώρας, υπογράμμισε από την Ψέριμο, ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.







«Ο σκοπός της επίσκεψής μας», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, «είναι να ακούσουμε τους προβληματισμούς των τοπικών κοινωνιών, έτσι ώστε να μπορούμε να διαμορφώνουμε συγκεκριμένες προτάσεις, εξειδικευμένες για τις ανάγκες της κάθε ελληνικής περιφέρειας».


«Είναι πολύ σημαντικό να τονίζουμε πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες των λίγων, που επιλέγουν συνειδητά να ζουν και να φυλάσσουν τα σύνορά μας», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Να σταθούμε κοντά τους, να τους παρέχουμε ό,τι αρμόζει και αξίζει σε κάθε Έλληνα πολίτη. Ειδικά στα ζητήματα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης».


Για την ετοιμότητα της ΝΔ να αναλάβει τα ηνία της χώρας, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Η Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως έτοιμη, με ένα ξεκάθαρο σχέδιο, να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση. Όσο παρατείνεται η παραμονή αυτής της Κυβέρνησης στην εξουσία, τόσο δυστυχώς η χώρα βουλιάζει πιο βαθιά στο τέλμα, τόσο πιο μεγάλος γίνεται ο λογαριασμός για τον κάθε Έλληνα πολίτη. Προφανώς, βέβαια, και για τους Δωδεκανήσιους συμπολίτες μας. Όσο πιο γρήγορα έρθει η αλλαγή, τόσο πιο γρήγορα θα βγει η χώρα από την κρίση».


«Θέλω να τονίσω, με την ευκαιρία της σημερινής μου παρουσίας εδώ», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης «ότι ως Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δεσμευθούμε για πράγματα, τα οποία δεν μπορούμε να κάνουμε. Θα αφήσουμε πίσω τις ημέρες των εύκολων υποσχέσεων, των μεγάλων καταλόγων μέτρων και παρεμβάσεων, οι οποίες κατά κανόνα δεν υλοποιούνται. Και αυτά τα λίγα, τα οποία θα πούμε, θα τα κάνουμε πράξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου