Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2017

LIVE - Τα επεισόδια στην Ουάσινγκτον. Η άλλη όψη της ορκωμοσίας Τραμπ...


Σοβαρά επεισόδια και βανδαλισμοί...

Ακτιβιστές, ντυμένοι στα μαύρα, έσπασαν καταστήματα και παρμπρίζ αυτοκινήτων σήμερα στην Ουάσινγκτον και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς που...
προσπάθησαν να τους απωθήσουν ψεκάζοντάς τους με σπρέι πιπεριού και κάνοντας χρήση κροτίδων κρότου-λάμψης.

Περίπου 500 άνθρωποι, ορισμένοι εκ των οποίων είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με μάσκες, έκαναν πορεία στο κέντρο της πρωτεύουσας, έσπασαν την πρόσοψη ενός υποκαταστήματος της Bank of America, ενός εστιατορίου McDonald's και ενός καταστήματος της αλυσίδας Starbucks – όλα τους σύμβολα του αμερικανικού καπιταλιστικού συστήματος.


Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα κατά του Ντόναλντ Τραμπ και σε ένα πλακάτ που κρατούσαν είχαν γράψει το σύνθημα: "Να κάνουμε τους ρατσιστές να φοβηθούν ξανά", παραφράζοντας το σλόγκαν "Να κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά" που χρησιμοποιεί τακτικά ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Οι ταραξίες προκάλεσαν ζημιές σε αυτοκίνητα και έσπρωξαν κάδους απορριμμάτων και κουτιά εφημερίδων στη μέση του δρόμου αλλά διαλύθηκαν από την αστυνομία περίπου 90 λεπτά πριν ξεκινήσει η ομιλία του Τραμπ έξω από το Καπιτώλιο. "Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι ο Τραμπ δεν εκπροσωπεί αυτή τη χώρα. Εκπροσωπεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα" είπε η Τζέσικα Ρέζνιτσεκ, μια 35χρονη εργαζόμενη σε μια Καθολική οργάνωση αρωγής η οποία δεν μετείχε στα βίαια επεισόδια...





Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα μεταξύ διαδηλωτών κατά του Ντόναλντ Τραμπ και αστυνομικών δυνάμεων στο κέντρο της Ουάσιγκτον, λίγη ώρα μετά την ορκωμοσία του νέου προέδρου, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Περίπου 400 έως 500 διαδηλωτές εκτόξευσαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών.

Οι δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν με χρήση δακρυγόνων.

Την ίδια ώρα, περισσότεροι από 90 άνθρωποι που διαδήλωναν στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο της τελετής ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ, συνελήφθησαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας της αμερικανικής πρωτεύουσας.

«Συλλάβαμε τουλάχιστον 95 ανθρώπους» γνωστοποίησε ένας εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας της πόλης.


Δείτε σε ζωντανή σύνδεση τι συμβαίνει αυτή την ώρα στην Ουάσινγκτον μετά την ορκωμοσία Τραμπ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου