Τρίτη, Ιανουαρίου 10, 2017

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου για το σκάνδαλο Novartis – Καταιγιστικές εξελίξεις


Έκτακτη σύσκεψη για τη διαφθορά συγκάλεσε στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, με αιχμή τις διαστάσεις που – όπως όλα δείχνουν – προσλαμβάνει το σκάνδαλο Novartis.

Στη σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα, μετέχουν οι υπουργοί κι οι αναπληρωτές ....υπουργοί Δικαιοσύνης και Υγείας, ο Γενικός Γραμματέας κατά της Διαφθοράς και ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι στο σκάνδαλο της φαρμακευτικής εταιρίας που διερευνούν οι αρχές, ενέχονται κορυφαία πολιτικά πρόσωπα της προηγούμενης περιόδου. Οι εισαγγελείς από τα μέσα Δεκεμβρίου έχουν ξεκινήσει μεγάλη έρευνα μετά τα στοιχεία για δωροδοκίες κρατικών λειτουργών και γιατρών που είδαν το φως της δημοσιότητας, με αφορμή διετή έρευνα που διεξάγεται από τις αμερικανικές αρχές για τον κολοσσό και τις μεθόδους που φέρεται να χρησιμοποιούσε για να επικρατήσει στην αγορά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης κατήγγειλε σήμερα ότι το τα σχετικά ποσά όσον αφορά τη Novartis φτάνουν ως τα 4,5 δισ. ευρώ τα τελευταία 6 με 7 χρόνια» ενώ τα τελευταία δημοσιεύματα «καίνε» κορυφαίους υπουργούς της περιόδου 2006-2014.

Οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου