Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017

Αντιμνημονιακός o Κυριάκος: Θα μειώσει φόρους… μονομερώς!


Τα «ΘΑ» των πολιτικών για να γίνουν πρωθυπουργοί, δεν έχουν τέλος στη Μνημονιακή Ελλάδα…

Μετά τα μαθήματα που δεν έγιναν μαθήματα, από τους πολιτικούς ταγούς που στα μνημονιακά χρόνια υπόσχονται απίστευτα πράγματα και μετά τα παίρνουν όλα πίσω λόγω Τρόικας.... (Παπανδρέου, Σαμαράς, Τσίπρας) ήρθε η σειρά του Κυριάκου Μητσοτάκη να το παίξει… αντιμνημονιακός και να υποσχεθεί σκληρή μάχη με τους Θεσμούς! Η Νέα Δημοκρατία θα ακυρώσει τις μονιμοποιήσεις συμβασιούχων υπαλλήλων που προωθεί η κυβέρνηση με παράνομο τρόπο και αντίθετα με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, υπογράμμισε απόψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφήνοντας κάγκελο ακόμα και τους πιο σκληρούς φίλους του κόμματός του.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ALPHA και στον Αντώνη Σρόιτερ, ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρόκειται να δεχθεί και να νομιμοποιήσει το όργιο των διορισμών που επιχειρεί αυτήν την περίοδο η κυβέρνηση, προσθέτοντας βάρη στο δημόσιο.

“Εάν διαπιστώσουμε ότι κάποιοι συμβασιούχοι μονιμοποιήθηκαν στο δημόσιο κατά παράβαση των αποφάσεων του Αρείου Πάγου, εμείς δεν πρόκειται να το δεχθούμε” σημείωσε. “Θα αλλάξουμε τον νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση και απαγορεύει στους δήμους να ασκούν ένδικα μέσα αν υπάρξει πρωτόδικη απόφαση σε βάρος τους” πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ωστόσο, οτι η Ν.Δ. θα δεχθεί τις προσλήψεις προσωπικού που θα καλύψουν επείγουσες ανάγκες, όπως για παράδειγμα οι προσλήψεις στην Υγεία. “Αλλά ποιες προσλήψεις στην Υγεία;” αναρωτήθηκε. “Εγώ πήγα στον Ευαγγελισμό και διαπίστωσα τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, αλλά και ανθρώπους που με περίσσευμα καρδιάς προσπαθούσαν να ανταποκριθούν στην αποστολή τους.

Απαντώντας στην ερώτηση τι εννοεί, όταν λέει οτι “το κράτος έχει ακόμη λίπος”, ο κ. Μητσοτάκης παρατήρησε:

“Οι δαπάνες του υπουργείου Μεταφορών για τις Αστικές συγκοινωνίες έχουν ξεφύγει κατά 500 εκατομμύρια ευρώ. Μπορεί να έγιναν προσλήψεις που δεν χρειαζόταν, ενώ υπάρχει τεράστια απώλεια εσόδων από τα εισιτήρια. Αυτό είναι ο λίπος και θα το διορθώσουμε”.

Για τους φόρους
Αναλύοντας ταυτόχρονα την δέσμευσή του για μείωση των φόρων, ενώ η Τρόικα απαγορεύει κάτι τέτοιο, ο πρόεδρος της Ν.Δ. υποσχέθηκε οτι θα το πράξει, ακόμη κι αν χρειαστεί να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες.

“Αν η κυβέρνηση προτάξει ένα πειστικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, τότε είμαι βέβαιος οτι και οι θεσμοί θα δεχθούν να μειώσουν – έστω λίγο- τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Αλλά ακόμη κι αν δεν το δεχθούν, θα μειώσουμε δαπάνες του δημοσίου για να μειώσουμε και τους φόρους.

Και το κάνουμε έστω και μονομερώς. Πρέπει να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα στην χώρα. Κι αν χρειαστεί, ελεγχόμενα, θα εκπέμψουμε ένα μήνυμα επανεκκίνησης της οικονομίας.”

Αναφερόμενος εξάλλου, στις νέες εισφορές που θεσπίστηκαν στους ελεύθερους επαγγελματίες, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε οτι “αυτό είναι μια τρέλα”.

“Είναι λάθος η απ΄ευθείας σύνδεση των εισφορών με το εισόδημα. Επεξεργαζόμαστε μια πρόταση κι όταν είμαστε έτοιμοι θα την παρουσιάσουμε”.

Σ.Σ. Fimotro : Ας τα κρατήσουμε όλα αυτά που λέει ο Κ. Μητσοτάκης. Για να τα συγκρίνουμε όταν και εφόσον γίνει πρωθυπουργός…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου