Κυριακή, Ιανουαρίου 01, 2017

Γιλντιρίμ: Ο δράστης δεν ήταν ντυμένος Άγιος Βασίλης. Επαγγελματίας ο μακελάρης του Reina - Άλλαξε πέντε γεμιστήρες


Πυροβολούσε επί επτά συνεχόμενα λεπτά το πλήθος
Κωνσταντινούπολη: Επαγγελματίας ο μακελάρης του Reina - Άλλαξε πέντε γεμιστήρες


Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο δράστης φορούσε σκούρο σακάκι και βγήκε με λευκό - Έδειχνε αρκετά ψύχραιμος, λένε τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ενώ εκτιμάται ότι πριν την επίθεση έκανε διερεύνηση ...του χώρου
Επί επτά συνεχόμενα λεπτά πυροβολούσε το πλήθος ο δράστης που σκόρπισε το θάνατο στο κλαμπ Reina στην Τουρκία αφήνοντας πίσω του 39 θύματα και 69 τραυματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, πρόκειται για επαγγελματία δολοφόνο ο οποίος άλλαξε πέντε γεμιστήρες για να σκορπίσει το θάνατο μέσα στο ανυπεράσπιστο πλήθος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο δράστης φορούσε σκούρο σακάκι και βγήκε με λευκό. Έδειχνε αρκετά ψύχραιμος, λένε τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ενώ εκτιμάται ότι πριν την επίθεση έκανε διερεύνηση του χώρου.

Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν μέσα στο κλαμπ ήταν μόνος του ή τελικά ήταν δυο οι δράστες καθώς μέχρι στιγμής, η αστυνομία κάνει λόγο για ένα δράστη, ενώ σύμφωνα με τις περιγραφές των αυτόπτων μαρτύρων οι δράστες ήταν δυο.

«Αυτό το ζήτημα θα διευκρινιστεί από την αστυνομία, όπως και ο τρόπος που διέφυγε από το κλαμπ» λένε τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Ήδη ελέγχονται οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας προκειμένου να λυθεί το μυστήριο γύρω από τον τρόπο του χτυπήματος.

Γιλντιρίμ: Ο δράστης δεν ήταν ντυμένος Άγιος Βασίλης





Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι αρχίζουν να συγκεντρώνονται στοιχεία, αναφορικά με την επίθεση στο κλαμπ Reina στην Κωνσταντινούπολη.

Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί ποιος είναι υπεύθυνος για την επίθεση, καθώς και ότι δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός διέψευσε επίσης τις πληροφορίες που θέλουν τον δράστη της επίθεσης να ήταν ντυμένος Άγιος Βασίλης.






Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς είπε ότι δεν έχει διευκρινιστεί ποια οργάνωση κρύβεται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση.

Τα τουρκικά μέσα, όμως, κάνουν λόγο για μια επίθεση όμοια με εκείνη που διεξήγαγε το Ισλαμικό Κράτος στο Ορλάντο.

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί η ταυτότητα των 20 από τους 39 νεκρούς. Οι 15 είναι ξένοι πολίτες και οι πέντε Τούρκοι, σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών, Σουλείμάν Σοϊλού.

Ο ίδιος είπε ότι ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την Πρωτοχρονιά, προσθέτοντας πως τα πιο αυστηρά μέτρα είχαν ληφθεί για στην Κωνσταντινούπολη. «Υπήρχαν συνεχώς πληροφορίες για κάτι τέτοιο. Και οι άντρες της αστυνομικής ασφάλειάς μας ήταν εκεί στο χώρο του επεισοδίου λίγο πριν την πραγματοποίησή του. Έγινε φονικό. Είναι μια απάνθρωπη βία», ανέφερε.

Η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής Φατμά Καγιά είπε ότι οι περισσότεροι από τους 65 τραυματίες είναι αραβικής καταγωγής. «Υπάρχουν και Τούρκοι πολίτες μας αλλά και ξένοι. Πρόκειται για άτομα κυρίως από τη Σαουδική Αραβία, το Μαρόκο, τον Λίβανο, τη Λιβύη», είπε η ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου