Φτάνοντας όμως εκεί στις 22:30, εξεπλάγη δυσάρεστα καθώς ο υπάλληλος του κέντρου του ανακοίνωσε ότι το μέρος θα κλείσει στις 23:00 διότι ο υπεύθυνος της επόμενης βάρδιας πήρε τηλέφωνο και ενημέρωσε ότι αρρώστησε και έτσι δεν θα ερχόταν.

Κάτι τέτοιο είχε σαν αποτέλεσμα να εκδιωχθούν από τον χώρο όσοι βρίσκονταν μέσα και να βγουν έξω στο χιόνι.

«Η ενέργεια είναι κατακριτέα και θα τιμωρηθεί»

Το altsantiri επικοινώνησε με τον Δήμο Αθηναίων προκειμένου να διερευνήσει γιατί συνέβη κάτι τέτοιο. «Η ενέργεια αυτή είναι κατακριτέα και ο υπάλληλος που αυθαίρετα αποφάσισε να κλείσει το κέντρο, θα τιμωρηθεί», ήταν η απάντηση του υπεύθυνου επικοινωνίας του Δήμου.

«Ευτυχώς που ο άνθρωπος αυτός δημοσιοποίησε το θέμα και έτσι ο υπάλληλος αναγκάστηκε να ενημερώσεις τις αρμόδιες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα μία ώρα μετά, στις 23:30 το κέντρο να ξαναανοίξει», δήλωσε ο κύριος Σταματόπουλος.

Μάλιστα ο Δήμος εξέδωσε και ανακοίνωση, αναφέροντας:

«Διαδικασία αναζήτησης πειθαρχικών ευθυνών κινεί ο Δήμος Αθηναίων για δημοτικό υπάλληλο, ο οποίος αυθαίρετα έκλεισε Λέσχη Φιλίας, που λειτουργούσε ως θερμαινόμενος χώρος για τους άστεγους, επικαλούμενος λήξη του ωραρίου του».

Το altsantiri προσπάθησε να επικοινωνήσει και με τους υπεύθυνους του χώρου φιλοξενίας, ωστόσο ο υπεύθυνος «ξεκουραζόταν από τη βραδινή βάρδια».

Ό,τι καταλάβατε, καταλάβατε.