Πέμπτη, Φεβρουαρίου 23, 2017

Το παρασκήνιο της ερώτησης Φίλη και 13 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα εξοπλιστικά που δεν κατατέθηκε ποτέ




Ένταση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Ψάχνουν να βρουν ποιος διέρρευσε το κείμενο - Οργισμένη αντίδραση από Σία Αναγνωστοπούλου- Το Μαξίμου κράτησε στο συρτάρι την ερώτηση. Παρασκήνιο με εσωτερική αλληλογραφία στον Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και αλληλοκατηγορίες....
για μικροπολιτικά παιχνίδια συνοδεύει την απόπειρα κατάθεσης ερώτησης για τα εξοπλιστικά από τον κ. Νίκο Φίλη και άλλους δεκατρείς βουλευτές της ομάδας των «53».

Έτσι η υπόθεση που «απείλησε» με νεφώσεις την σχέση των δύο κυβερνητικών κομμάτων εξελίσσεται πλέον σε μια καθαρά εσωκομματική εμπλοκή της Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αιχμηρό κείμενο προσέκρουσε στον εσωκομματικό «κόφτη» που έχει θεσπίσει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έλαβε την έγκριση της γραμματείας της ΚΟ του κυβερνητικού κόμματος με αποτέλεσμα να μην κατατεθεί στην αρμόδια υπηρεσία της Βουλής.

Την ίδια ώρα η διαρροή του κειμένου προκάλεσε αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος αλλά και εντός της ομάδας των βουλευτών που το υπογράφουν καθώς κανείς δεν γνωρίζει ποιος ευθύνεται για την διοχέτευσή του στον Τύπο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στο protothema.gr πως η κυρία Σία Αναγνωστοπούλου – μια εκ των 14 που υπογράφουν την ερώτηση - έστειλε εσωτερικό, οργισμένο e-mail προς τους «συντρόφους» της υποστηρίζοντας ότι δεν διέρρευσε η ίδια την ερώτηση, πως όποιος το έκανε «εξυπηρετεί μικροπολιτικά παιχνίδια», ακυρώνει το ρόλο των βουλευτών και πως αποσύρει την υπογραφή της.

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:
«Όταν οι ίδιοι οι βουλευτές δεν μπορούμε να διαφυλάξουμε την κοινοβουλευτική διαδικασία, όταν ασκούμε πολιτική μέσω διαρροών, όταν χρησιμοποιούμε τις υπογραφές συναδέλφων για εργαλειακά, μικροπολιτικά παιχνίδια, τότε έχουμε ακυρώσει τον ίδιο μας τον ρόλο. Εννοείται ότι ποτέ δεν υπέγραψα ερώτηση που δεν έχει κατατεθεί παρά μόνο προς χρήση των ΜΜΕ. Εννοείται επίσης ότι αποσύρω τη υπογραφή μου από την ερώτηση που ερήμην μου χρησιμοποιήθηκε για άλλους λόγους.
Σία Αναγνωστοπούλου»

Να σημειωθεί ότι οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η υπόθεση ξεκίνησε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας όταν το κείμενο της ερώτησης διακινήθηκε μέσω τις συνήθους εσωκομματικής διαδρομής. Απεστάλη δηλαδή στα email όλων των βουλευτών προκειμένου να ενημερωθούν και εφόσον το επιθυμούν να την υπογράψουν. Το αρχικό κείμενο έφερε την υπογραφή του κ. Νίκου Φίλη που είχε την πρωτοβουλία και του αρμόδιου τομεάρχη» για θέματα εθνικής Αμυνας Χρήστου Καραγιαννίδη. Ωστόσο, λίγες ημέρες μετά, η ερώτηση ξαναστάλθηκε προς τους βουλευτές, με τις υπογραφές των δεκατεσσάρων και με την σημείωση ότι η κατάθεσή της θα πάρει ολιγοήμερη παράταση εως την περασμένη Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι. Τελικά, το κείμενο δεν κατατέθηκε στην αρμόδια υπηρεσία του κοινοβουλίου καθώς δεν έλαβε την έγκριση της γραμματέως της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτης Θεοπεφτάτου.


Ερώτηση Θεοχαρόπουλου για τα εξοπλιστικά

Επίκαιρη ερώτηση για το θέμα των εξοπλιστικών κατέθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος επισημαίνει ότι πληροφορούμαστε από δημοσιεύματα την πρόθεση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας για εκσυγχρονισμό των μαχητικών αεροσκαφών F-16, για υποστήριξη και συντήρηση των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-300, καθώς επίσης και για την αγορά από τις ΗΠΑ αεροσκαφών stealth τύπου F-35. Σύμφωνα μάλιστα με τα δημοσιεύματα αυτά, οι σχετικές διαδικασίες έχουν ξεκινήσει, ενώ έχει ήδη γίνει η εκδήλωση ενδιαφέροντος από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προς την αμερικανική κυβέρνηση για την προμήθεια των αεροσκαφών πέμπτης γενιάς (F-35).

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισημαίνει ότι «η σημερινή κυβέρνηση ακολουθεί μία πολιτική περικοπών σε όλους τομείς κοινωνικής πολιτικής και συμφωνεί σε οριζόντια μέτρα που πλήττουν μισθούς, συντάξεις, την πραγματική οικονομία, τους ελεύθερους επαγγελματίες και την ελληνική οικογένεια».

Έχουν όντως ξεκινήσει οι διαδικασίες για την προμήθεια των συγκεκριμένων εξοπλισμών; Κι αν ναι, σε ποιο σημείο βρίσκονται; Έχει αποσταλεί αίτημα και αν ναι, με ποιο σκεπτικό και από ποιον αποφασίσθηκε; Για ποιο λόγο δεν έχει ενημερωθεί σχετικά η Βουλή, αλλά ενημερωνόμαστε από σχετικά δημοσιεύματα;» είναι τα ερωτήματα που ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος απευθύνει προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου