Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17, 2017

Μπορεί να είναι το σεξ καλύτερο μετά τα 80;




Σεξουαλικές επαφές μετά τα 80; Ναι, και μάλιστα πιο απολαυστικές από ότι αυτές της… μέσης ηλικίας!

Τουλάχιστον αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας έρευνας.... που δημοσίευσε το τμήμα Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ και η οποία βασίστηκε σε στοιχεία του Διεθνούς Κέντρου Μακροβιότητας της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Dr David Lee, ερευνητής στο εν λόγω τμήμα και συντάκτης της έρευνας, χαρακτηρίζει τους σεξουαλικά ενεργούς ανθρώπους πάνω από 80 ετών «σεξουαλικούς επιζώντες».

Και όπως ο ίδιος επισημαίνει, παρόλο που αντιμετωπίζουν εμπόδια… λειτουργικής φύσης, όπως συχνά η στυτική δυσλειτουργία, φαίνεται πως κάνουν πιο ποιοτικό σεξ σε σχέση με αυτό που έκαναν κάποιες δεκαετίες πριν.

Σύμφωνα με την έρευνα, γυναίκες και άνδρες ανέφεραν ότι σε αυτή την ηλικία ένιωθαν ότι έρχονται πιο κοντά, είχαν πιο δυνατούς συναισθηματικούς δεσμούς αλλά και μεγαλύτερη σεξουαλική επικοινωνία από ότι στα 50, τα 60 ή τα 70.

Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, το σεξ δεν είναι απαραίτητο να περιλαμβάνει διείσδυση, ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι αυτής της ηλικίας είναι πολύ ευρηματικοί προκειμένου να παραμένουν σεξουαλικά ενεργοί.

Ο Lee υποστηρίζει ότι χρειάζεται να σπάσουμε τα στερεότυπα που υπάρχουν σχετικά με τα ηλικιακά όρια της σεξουαλικότητας και της ερωτικής μας ζωής. Ωστόσο επισημαίνει πως οι άνθρωποι πάνω από τα 80 που απολαμβάνουν το σεξ είναι μειονότητα (1 στις 10 γυναίκες και το 1/4 των ανδρών πάνω από τα 85 κάνουν σεξ), αλλά δεν παύουν να αποτελούν μια ενδιαφέρουσα μειονότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου