Πέμπτη, Φεβρουαρίου 16, 2017

Bank of America: Το καλοκαίρι θα κλείσει η αξιολόγηση, δεν υπάρχει Grexit

Αποτέλεσμα εικόνας για Bank of America
Αναλύει την κατάσταση στην ελληνική οικονομία η Αμερικανική Τράπεζα

Δεν βλέπει άμεσα κλείσιμο της αξιολόγησης η Bank of America, αλλά αντιθέτως εκτιμά πως η διαπραγμάτευση θα παραταθεί για κάποιους μήνες ακόμα ...με αποτέλεσμα να κλείσει το καλοκαίρι, όταν η Ελλάδα "ξεμείνει από χρήματα".

"Υποστηρίζουμε ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα είναι πιο δύσκολη απ’ όσο εκτιμούν οι αγορές και ότι οι συζητήσεις της Ελλάδας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ θα συνεχιστούν μέχρι η χώρα να ξεμείνει από μετρητά", σημειώνει στην αναφορά του ο τραπεζικός οίκος.

Στην ίδια αναφορά σημειώνεται πως η Ελλάδα έχει υπεραποδώσει, μεν, στους στόχους της στο πρόγραμμα, ωστόσο την ίδια στιγμή η BofA τονίζει πως η συμφωνία το καλοκαίρι θα οδηγήσει πιθανότατα τη χώρα σε εκλογές, από τις οποίες θα προκύψει μία κυβέρνηση που θα μπορεί να εφαρμόσει τα μέτρα του νέου προγράμματος.

Παρά την αβεβαιότητα, όμως, η Τράπεζα ξεκαθαρίζει ότι κίνδυνος Grexit δεν υπάρχει, παρόλο που η κατάσταση θυμίζει εκείνη του 2015.

Στην ευρύτερη ανάλυση της Bank of America για το ευρώ, ο οίκος σημειώνει ότι οι εκλογές που έχουν προγραμματιστεί θα οδηγήσουν σε αποδυνάμωση του νομίσματος έναντι του δολαρίου. Ωστόσο εκτιμά ότι χάρη και στην ΕΚΤ το β’ εξάμηνο θα είναι καλύτερο για το νόμισμα, ενώ πιστεύει ότι η μείωση των αγορών ομολόγων στο πλαίσιο του QE που αποφάσισε η κεντρική τράπεζα το Δεκέμβριο σηματοδοτεί την αρχή του τέλους του προγράμματος. Όπως αναφέρει τα στοιχεία από την οικονομία είναι συμβατά με ένα ισχυρότερο ευρώ.


Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/bank-of-america-to-kalokeri-tha-klisi-axiologisi-den-iparchi-grexit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου