Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017

Επίθεση Τσακαλώτου στο ΔΝΤ μέσω Bild: Είναι λογικό να ζητά προ-νομοθέτηση νέων μέτρων για το 2019;
Τι απαντά για την καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων


Καλεί το ταμείο να σταματήσει να προβάλει «παράλογες απαιτήσεις» και «να συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος»
«Είναι λογικό να ζητάς προ-νομοθέτηση ...
νέων μέτρων για το 2019;» διερωτάται ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε άρθρο του που τυπώνεται σήμερα στη σελίδα 2 της Bild, στο οποίο εξαπολύει επίθεση στο ΔΝΤ για τη πίεση που, όπως λέει, ασκεί στην κυβέρνηση να μειώσει το αφορολόγητο και να περικόψει ξανά τις συντάξεις.

«Αν το ΔΝΤ θέλει να μπει στο πρόγραμμα πρέπει να αποφασίσει τι θέλει να κάνει πολύ γρήγορα και να σταματήσει να προβάλει παράλογες απαιτήσεις προς τη δική μας πλευρά και ταυτόχρονα να συμφωνήσει στα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος με τους Ευρωπαίους εταίρους μας», λέει ο κ. Τσακαλώτος προς την πλευρά της Ουάσινγκτον.

Απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους τους καλεί να φτάσουν σε έναν «έντιμο συμβιβασμό» για το χρέος το συντομότερο δυνατό.Στο άρθρο του ο κ. Τσακαλώτος αντικρούει τα επιχειρήματα του ΔΝΤ ότι δεν έχουν προχωρήσει οι μεταρρυθμίσεις με τις εξής αναφορές:

- Λέει ότι η ομάδα του Ταμείου που ήρθε στην Αθήνα για να βοηθήσει στην ενεργοποίηση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού επαίνεσε την Ελλάδα για το στήσιμο της Ανεξάρτητης Αρχής
- Υποστηρίζει ότι έχουν ολοκληρωθεί οι εργαλειοθήκες Ι και ΙΙ του ΟΟΣΑ καθώς και οι 160 δράσεις από τις 360 συνολικά
- Υπενθυμίζει ότι έχουν ήδη τοποθετηθεί ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου