Τετάρτη, Φεβρουαρίου 22, 2017

Στη Λάρισα η πρώτη ακαδημία ποδοσφαίρου για τα παιδιά των προσφύγων





Η πρώτη ακαδημία ποδοσφαίρου για τα παιδιά των προσφύγων που ζουν με τις οικογένειες τους στο Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Κουτσόχερο της Λάρισας άνοιξε σήμερα....
τις πύλες της.

Η ακαδημία διοργανώνεται από το θεραπευτικό κέντρο «ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ» σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρισας, σε ένα υπερσύγχρονο γήπεδο 5×5 στις εγκαταστάσεις του ΚΕΘΕΑ. Τα μαθήματα ποδοσφαίρου θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα, ενώ το συνολικό πρόγραμμα της ακαδημίας θα διαρκέσει δύο χρόνια.

Σήμερα πρώτη μέρα των εγκαινίων, ο χώρος του κέντρου του «ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ» γέμισε με παιδικά χαμόγελα από τα προσφυγόπουλα που κατέφθασαν στο χώρο. Τα παιδιά μαζί με τους συνοδούς τους αρχικά μίλησαν από κοντά με τους ανθρώπους τους ΚΕΘΕΑ και έπειτα ξεχύθηκαν στο γήπεδο παίζοντας ποδόσφαιρο. «Ο πόλεμος παραβιάζει τα δικαιώματα των παιδιών στη ζωή, στην ασφάλεια, στην οικογενειακή ενότητα, στην υγεία, στην εκπαίδευση, στο παιχνίδι και σε οτιδήποτε αφορά στην παιδική ηλικία.

Ως ελάχιστο αντιστάθμισμα σε όλα αυτά, το «ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ» θέλει να προσφέρει χαρά στα παιδιά που φιλοξενούνται στην περιοχή μας, μέσα από το παιχνίδι και τον αθλητισμού» Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι εμπνευστές της Ακαδημίας ποδοσφαίρου του «ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ» από την πρώτη μέρα των εγκαινίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου