Κυριακή, Φεβρουαρίου 26, 2017

«Κλείδωσε» το ραντεβού Μέρκελ και Μακρόν...



Επιβεβαιώθηκε το σενάριο για συνάντηση του κεντρώου υποψήφιου για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές με την Άνγκελα Μέρκελ στις 16 Μαρτίου στο Βερολίνο.


Μια συνάντηση με...
την καγκελάριο της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας θεωρείται πως θα ενίσχυε ακόμη περισσότερο την εικόνα του 39χρονου, σύμφωνα με πηγή από περιβάλλον του Μανουέλ Μακρόν.

Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε προχθές ότι συνεργάτες των δύο συζητούν για να οριστικοποιήσουν την ημερομηνία της συνάντησης.

Το 2012 η Μέρκελ είχε αρνηθεί να συναντηθεί με τον Φρανσουά Ολάντ, που τελικά κέρδισε τις εκλογές, πιεζόμενη από τον απερχόμενο, συντηρητικό πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. Ορισμένοι σύμβουλοί της αργότερα σημείωσαν ότι η απόφαση αυτή ήταν λανθασμένη.

Την Τρίτη ο πρώην υπουργός Οικονομικών και τραπεζίτης συναντήθηκε με την Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι.

Μπορεί στις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο δεξιός Φιγιόν να πέρασε Μακρόν, ωστόσο πριν οι περισσότερες έδειχναν ο δεύτερος θα κερδίσειστον πρώτο γύρο των εκλογών στις 23 Απριλίου και θα βρεθεί αντιμέτωπος στον δεύτερο γύρο με την Μαρίν Λεπέν.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν επίσης ότι η ηγέτιδα του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου θα ηττηθεί στον δεύτερο γύρο, όποιος και από τους δύο και αν βρεθεί απέναντί της.

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου