Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017

Τόμσεν: «Αν αποδειχθεί ότι ήμασταν πολύ απαισιόδοξοι θα αλλάξουμε την πρόγνωση για την Ελλάδα»...
Στην εφημερίδα Handelsblatt
Κατηγορούν το ΔΝΤ για απαισιοδοξία, ενώ το ελληνικό πρόγραμμα επί χρόνια δεν πετυχαίνει

Αυτή ήταν η απάντηση του διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ στην κριτική του Βάλντις Ντομπρόβσκις ότι οι προβλέψεις του ταμείου για την Ελλάδα ήταν πολύ ....
απαισιόδοξες

«Καβγάς» για τις προβλέψεις του ταμείου για την Ελλάδα ξέσπασε ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις και τον διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν μέσα από την εφημερίδα Handelsblatt.

Ο Λετονός πολιτικός επέκρινε το ταμείο για τις υπερβολικά απαισιόδοξες προβλέψεις του για την Ελλάδα και κάλεσε τους πιστωτές να απελευθερώσουν νέα κονδύλια για την Ελλάδα.

Όπως είπε στη γερμανική εφημερίδα το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα εξελίσσεται όπως είχε προγραμματιστεί. Η Αθήνα έχει κάνει «σχεδόν τα πάντα» σύμφωνα με την άποψη της ΕΕ προκειμένου να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση του τρίτου Μνημονίου υποστηρίζει στη γερμανική εφημερίδα ο κ. Ντομπρόβσκις.

Σε γραπτή του δήλωση στην εφημερίδα ο κ. Τόμσεν αρνείται τις κατηγορίες και απαντά: Η κατηγορία ότι έχουμε ξεπερασμένα μοντέλα και είμαστε επίμονα απαισιόδοξοι έρχεται σε αντίθεση με το γεγονός ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν πετυχαίνει τους στόχους του για πολλά χρόνια. Αντίθετα ήμασταν επανειλημμένως πιο αισιόδοξοι για την ανάπτυξη και τα πρωτογενή πλεονάσματα αν και οι μεταρρυθμίσεις δεν εφαρμόζονται όπως θα περιμέναμε».

Ο κ. Τόμσεν πρόσθεσε επίσης ότι «εάν έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα στοιχεία για το 2016 θα τα εξετάσουμε και θα αλλάξουμε εν ανάγκη την πρόγνωσή μας για την Ελλάδα εάν αποδειχθεί ότι υπήρξε πολύ απαισιόδοξη».

Σύμφωνα με τον κ. Ντομπρόβσκις τέλος παραμένει ανοιχτό αν θα υπάρξει πλήρης συμφωνία στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου