Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017

Μοσκοβισί: Το ΔΝΤ αποτελεί μια δικλείδα ασφαλείας και για την Ελλάδα - ΒΙΝΤΕΟ




«Είμαι πεπεισμένος ότι εάν γίνουν προσπάθειες από όλες τις πλευρές τότε μπορούμε να έχουμε μια πολύ καλή πρόοδο και να κινηθούμε προς αυτή τη συμφωνία» σημείωσε... ο Επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί μετά τη συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Όταν βλέπω τα νούμερα, μπορώ να διαπιστώσω ότι η Ελλάδα έχει πλέον ανακάμψει, έχει ανακάμψει από πλευράς ανάπτυξης το 2016 ήδη νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν, με 0,3%. Εμείς φοβόμασταν για ύφεση. Οι προβλέψεις μας είναι θετικές» πρόσθεσε.

Επεσήμανε παράλληλα ότι «πρέπει να επεκτείνουμε τις μεταρρυθμίσεις έτσι ώστε να επαναφέρουμε την αυτοπεποίθηση και την εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε ότι «το ΔΝΤ είναι πολύ σημαντικός εταίρος, θέλουμε να είναι μαζί μας» και επεσήμανε ότι «οι δικοί μας αριθμοί έχουν επιβεβαιωθεί από τα αποτελέσματα και οι προβλέψεις μας είναι ρεαλιστικές».

Ο κ. Μοσκοβισί υποστήριξε ότι χρειάζεται μια συμφωνία που να περιλαμβάνει το ΔΝΤ, το οποίο, όπως είπε, αποτελεί «δικλείδα ασφαλείας και για την Ελλάδα».

Παραδέχθηκε ότι «οι συζητήσεις αυτές δεν είναι εύκολες», ενώ επισήμανε πως ο ίδιος δεν βρίσκεται στην Αθήνα για να διαπραγματευτεί, αλλά για να συζητήσει με τους Έλληνες εταίρους και να προσπαθήσει να είναι ένας έντιμος διαμεσολαβητής.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος επανέλαβε την πεποίθησή του πως «υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ της λιτότητας, αλλά υπάρχει επίσης και η ανάγκη μεταρρυθμίσεων» ενώ πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να βρούμε μια σωστή ισορροπία μεταξύ της δημοσιονομικής βιωσιμότητας και της ευημερίας».

Σημείωσε παράλληλα πως «είμαστε πιο κοντά σε μια συμφωνία σε σχέση με εχθές».

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου