Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017

Επιστολή Παπαδημούλη στον Ταγιάνι...



για το βίντεο της Χρυσής Αυγή με τους ύμνους των Ναζί...
Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης έστειλε σήμερα στον...
Πρόεδρο του ΕΚ, Αντόνιο Ταγιάνι, επιστολή στην οποία επισυνάπτει το βίντεο με τους ύμνους στην Ναζιστική Γερμανία από τη Χρυσή Αυγή, προκειμένου να ληφθεί υπόψιν, στο ενδεχόμενο χρηματοδότησης της «Συμμαχίας για την Ειρήνη και την Ελευθερία» (APF) στην οποία συμμετέχουν ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής και την οποία εξετάζει αυτή την περίοδο η Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων του Ε.Κ. (AFCO).

Στην επιστολή του ο Δημήτρης Παπαδημούλης, επισημαίνει την εμπλοκή της ναζιστικής οργάνωσης σε βιαιοπραγίες εναντίον πολιτών, εγκλήματα όπως του αντιφασίστα καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα για την οποία ο αρχηγός της Χ.Α. έχει αναλάβει και δημοσίως την πολιτική ευθύνη, καθώς και ότι «τη στιγμή που το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει παγώσει τη χρηματοδότησή της Χρυσής Αυγής, η οργάνωση αναζητά εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του APF».

Το βίντεο αποκαλύπτει ακόμη μια φορά πέραν κάθε αμφισβήτησης ότι πρόκειται για αμετανόητους ναζιστές που απειλούν τη δημοκρατία όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Το αποκαλυπτικό βίντεο παρουσιάζει τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές της Η. Κασιδιάρης, Η. Παναγιώταρος, Γ. Γερμενής, αλλά ιδιαιτέρως ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του APF Αρτέμης Ματθαιόπουλος, να επιδίδονται σε ρητορική μίσους, αποτίνοντας φόρο τιμής στα ναζιστικά εγκλήματα, χαιρετώντας φασιστικά και τραγουδώντας ύμνους των SS υπό τη σημαία με τον αγκυλωτό σταυρό.

Αναλυτικά η επιστολή του Δημήτρη Παπαδημούλη:

«Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,
Αγαπητέ κύριε Ταγιάνι,

Σας γράφω όσον αφορά το ευαίσθητο θέμα της χρηματοδότησης στο πλαίσιο των επιδοτήσεων της ΕΕ, του ακροδεξιού ευρωπαϊκού πολιτικού κόμματος της Συμμαχίας για την Ειρήνη και την Ελευθερία (APF) και του σχετιζόμενου ιδρύματος του.

Την Πέμπτη 09/02/2017, η Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων (AFCO) διεξήγαγε μια ακρόαση του APF σχετικά με το ζήτημα της χρηματοδότησης του («Εφαρμογή του άρθρου 225, παράγραφος 2, του Κανονισμού Διαδικασίας, AFCO / 8/09172 · Ακρόαση των εκπροσώπων της Συμμαχίας για την Ειρήνη και την Ελευθερία (Ευρωπαϊκό Πολιτικό Κόμμα) ".

Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι το Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισε πρόσφατα την αναστολή της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων και ιδρυμάτων που δεν σέβονται τις βασικές αξίες και αρχές της ΕΕ. Θυμάμαι, επίσης, την απόφαση του Προεδρείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να επιβάλει μέτρα άμβλυνσης του κινδύνου για τέσσερα κόμματα, συμπεριλαμβανομένων του APF, και δύο ιδρυμάτων, για ένα ποσοστό προχρηματοδότησης του 33%. Και να απαιτείται από τους δικαιούχους να καταθέτουν εγγύηση προχρηματοδότησης για την πληρωμή του ποσού αυτού. Επιπλέον, ο κ Βέμπερ, πρόεδρος του EPP, είχε γράψει στον πρώην Πρόεδρο του Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς καθώς και σε ηγέτες κοινοβουλευτικών ομάδων, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα πρέπει να παρέχεται καμία υποστήριξη από την ΕΕ σε «ακραία, επιθετικά, ακροδεξιά κόμματα».

Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι τρεις ευρωβουλευτές του ελληνικού «νεο-ναζιστικού» κόμματος της Χρυσής Αυγής συμμετέχουν στο AFP. Η Χρυσή Αυγή είναι μια ακροδεξιά στρατοκρατική οργάνωση, η οποία αντιμετωπίζει κατηγορίες και τελεί υπό δικαστική διερεύνηση σε δίκη για σοβαρές εγκληματικές πράξεις, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας, απόπειρα δολοφονίας συνδικαλιστών, μεταναστών και πολιτικών της αντιπάλων. Η Χρυσή Αυγή έχει συνδεθεί άμεσα με την δολοφονία του καλλιτέχνη και αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στις 17 Σεπτεμβρίου 2013, στην Αθήνα. Έχει επίσης κατηγορηθεί ότι η κομματική δομή της λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση. Σε σχέση με τις δίκες που ακολούθησαν, το ελληνικό Κοινοβούλιο έχει παγώσει κάθε χρηματοδοτική στήριξη της Χρυσής Αυγής, με εξαίρεση τους μισθούς των βουλευτών της.

Ωστόσο, αν και η Βουλή των Ελλήνων έχει παγώσει τη χρηματοδότησή τους, ηγετικά μέλη της Χρυσής Αυγής φαίνεται να έχουν βρει εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μέσω της Συμμαχίας Ευρωπαϊκών Εθνικών Κινημάτων, που περιλαμβάνει στις τάξεις της μέλη της Χρυσής Αυγής, όπως ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο οποίος εκτελεί χρέη Αναπληρωτή Προέδρου της οργάνωσης.

Επιπλέον, πρόσφατα νέα στοιχεία περιήλθαν σε γνώση μας, με τη μορφή ενός βίντεο, που δείχνει τον εν λόγω Αναπληρωτή Πρόεδρο του APF, Α. Ματθαιόπουλο, μαζί με τον ηγέτη της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο και άλλα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, συμπεριλαμβανομένων εν ενεργεία βουλευτών της στην Ελληνική Βουλή, να αποτίνουν φόρο τιμής στη ναζιστική Γερμανία, τις δράσεις και τα σύμβολα της, εκτελώντας αντισημιτικά τραγούδια, κάτι που έχει επισημανθεί και από το Κεντρικό Συμβούλιο των Εβραϊκών Κοινοτήτων στην Ελλάδα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα νέα αυτά αποδεικτικά στοιχεία που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, σας καλούμε:

A. Να προωθήσετε το ακόλουθο βίντεο, που αναρτήθηκε σε ελληνική εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας, στην Επιτροπή AFCO: https://youtu.be/ovD27q7_sY4



Β. Να προσκληθούν ως ομιλητές στις επόμενες ακροάσεις της AFCO, Έλληνες ακαδημαϊκοί που έχουν σε βάθος γνώση σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, όπως ο κ. Νίκος Αλιβιζάτος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, η κα Βασιλική Γεωργιάδου, καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης στην Πάντειο Ανώτατη Σχολή Πολιτικών Επιστημών και ο κ. Δημήτρης Ψαρράς, δημοσιογράφος της εφημερίδας που δημοσιοποίησε το σχετικό βίντεο στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.efsyn.gr/arthro/i-alithini-patrida-tis-hrysis-aygis

Γ. Να συζητηθεί περαιτέρω το σημαντικό αυτό θέμα στο Προεδρείο του ΕΚ, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση στο πλαίσιο της επιτροπής AFCO.

Θα ήθελα επίσης να σας ζητήσω ευγενικά να διαβιβάσετε τις πληροφορίες και τα αιτήματα αυτά και προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής AFCO, όπως αναλογεί στην περίπτωση.

Παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία σχετικά με το θέμα.

Με εκτίμηση,

Δημήτριος Παπαδημούλης»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου