Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17, 2017

Τραμπ μαινόμενος: «Τα καθάρματα» που κάνουν τις διαρροές στον Τύπο θα συλληφθούν




Εν μέσω του σκανδάλου Φλιν

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους χαρακτήρισε τις διαρροές εγκληματικές ενέργειες», αλλά απέφυγε - ξανά - να κάνει δηλώσεις επί της ουσίας της υπόθεσης
Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα «να συλλάβει» τους υπεύθυνους των διαρροών... στον Τύπο, μετά τις αποκαλύψεις για τις επαφές που υπήρξαν τον περασμένο χρόνο μεταξύ στελεχών της προεκλογικής του ομάδας και των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών και τις συζητήσεις μεταξύ του πρώην συμβούλου του Μάικλ Φλιν και ενός Ρώσου διπλωμάτη.
«Τα καθάρματα που είναι υπεύθυνα για τις διαρροές έχουν πλέον αποκαλυφθεί στο φως της δημοσιότητας! Θα συλληφθούν!», προειδοποίησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο Twitter.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους κατήγγειλε τις διαρροές χαρακτηρίζοντάς τις «εγκληματικές ενέργειες», ωστόσο δεν έχει κάνει δηλώσεις επί της ουσίας της υπόθεσης.



Οι νέες αυτές δηλώσεις του Τραμπ τροφοδοτούν την κόντρα του με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, που ξεκίνησε πριν ακόμα από την ορκωμοσία του όταν ο επικεφαλής της CIA του είχε ζητήσει να προσέχει τι λέει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal τα στελέχη των μυστικών υπηρεσιών έχουν αποκρύψει ευαίσθητες πληροφορίες από τον Αμερικανό πρόεδρο γιατί ανησυχούν ότι μπορεί να υπάρξει διαρροή.

Οι αξιωματούχοι - τόσο εν ενεργεία όσο και εν αποστρατεία -που μίλησαν στην εφημερίδα λένε ότι η απόφαση της απόκρυψης πληροφοριών οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον θαυμασμό που έχει δείξει ο Τραμπ για τον Βλαντιμίρ Πούτιν τόσο πριν όσο και μετά την εκλογή του.

Πρόκειται για μια επιβεβαίωση της βαθιάς έλλειψης εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο πλευρές που υποδαυλίζεται από πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις επαφές των συνεργατών του Τραμπ με τη Ρωσία αλλά και τις αντιδράσεις του προέδρου των ΗΠΑ ο οποίος απαντά με συνεχείς επιθετικές προς τις μυστικές υπηρεσίες αναρτήσεις στο Twitter.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου