Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017

Μοσκοβισί: Χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια - Εχω εντολή να βρεθεί λύση
Μηνύματα μετά τη συνάντηση με τον Τσακαλώτο

Μίλησε στο τηλέφωνο με Ντάισελμπλουμ, ο οποίος φέρεται να του είπε ότι δεν είναι τόσο κατηγορηματικός ότι έχει χαθεί το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου....

Χρειαζόμαστε μια δυνατή Ελλάδα στην καρδιά της ευρωζώνης δήλωσε ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί μετά τη "δημιουργική" όπως είπε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Δίνοντας ένα στίγμα των προθέσεών του ο κ. Μοσκοβισί μπαίνοντας στο κτήριο είπε ότι «είμαστε κοντά αλλά υπάρχει ακόμα δουλειά να κάνουμε» ενώ ειδικά για την 20ή Φεβρουαρίου τη χαρακτήρισε «σημαντική στιγμή για την Ελλάδα».

Αφού ολοκληρώθηκε η συνάντηση δήλωσε: «Υπάρχει πρόοδος, αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια. Εγώ και ο Ντάισελμπλουμ έχουμε εντολή να βρούμε λύση».

Eστειλε το μήνυμα ότι πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες και οι μεταρρυθμίσεις για να υπάρξει εμπιστοσύνη.

Εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα υπάρξει πρόοδος και ότι θα βρεθεί η καλύτερη λύση για την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους της.

«Χρειαζόμαστε μια ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη. Η κατάσταση στη χώρα είναι καλύτερη, η πρόβλεψη μας είναι ότι μπορεί να γίνει καλύτερη το 2017 και να υπάρξει υπεραπόδοση αλλά γι' αυτό χρειάζονται προσπάθειες και μεταρρυθμίσεις ώστε να υπάρξει εμπιστοσύνη» συμπλήρωσε ο Γάλλος επίτροπος.

Κατέληξε, δε, λέγοντας ότι «βλέπω πως υπάρχει θέληση και όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και λύση».

Nωρίτερα και προσερχόμενος στο ΥΠΟΙΚ ο κοινοτικός επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε «η 20η Φεβρουαρίου είναι μια ημερομηνία- ορόσημο, που μπορεί να γίνει μια καλή στιγμή για την Ελλάδα», όπως τόνισε ο κ. Μοσκοβισί, έχει γίνει μεγάλη πρόοδος και υπάρχουν ορισμένα μικρά βήματα ακόμη που πρέπει να γίνουν για να υπάρξει συμφωνία για τη β' αξιολόγηση. 

Ο επίτροπος Μοσκοβισί θα συναντηθεί στις 11 με τον Αλέξη Τσίπρα. 
Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Μοσκοβισί - Νταισελμπλουμ όπου ο πρόεδρος του Eurogroup φέρεται να του είπε ότι δεν είναι τόσο κατηγορηματικός ότι έχει χαθεί εντελώς το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γάλλος σοσιαλιστής κομίζει κάποιες ιδέες ή και κάποια συμβιβαστική πρόταση για την άρση του αδιεξόδου, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι η μεσολάβησή του προς το Βερολίνο μπορεί να ανατρέψει τα αρνητικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου