Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017

Μήνυση Μάγδας Φύσσα για να βρεθεί ποιος είπε: «Πού είναι τώρα ο Παύλος σου;»




Για την προσβολή της μνήμης του γιου της

Μήνυση κατ΄ αγνώστων για τα έκτροπα στη δίκη της Χρυσής Αυγής - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Έγκληση κατ’ αγνώστων αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου «τόσο για τα σε βάρος της ...αδικήματα, όσο και για τα σχόλια που προσέβαλαν την μνήμη του γιου της», κατέθεσε σήμερα στο Εφετείο της Αθήνας η μητέρα του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα. Η μήνυση κατατέθηκε μια ακριβώς ημέρα μετά τα πρωτοφανή επεισόδια που έλαβαν χώρα, χθες, Τρίτη στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Τα επεισόδια κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία, ξεκίνησαν στο Εφετείο της Αθήνας όταν στο δικαστήριο κλήθηκε να καταθέσει ο πρώτος μάρτυρας για την επίθεση στα Πετράλωνα. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας ζήτησε από το δικαστήριο να επιτρέψει να μπουν στην αίθουσα και άλλοι σύντροφοί του. Τότε ακροατήριο που πρόσκειται στη Χρυσή Αυγή άρχισε να φωνάζει μέσα στην αίθουσα συνθήματα όπως «Αίμα Τιμή Χρυσή Αυγή» και «π@@@ς γιοι αναρχικοί» και να πετάει αντικείμενα. Η άλλη πλευρά ανταπέδωσε τα συνθήματα και απειλήθηκε σύρραξη με τις δυνάμεις της αστυνομίας να έχουν μπει μεταξύ των ΄δυο πλευρών προσπαθώντας να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Τελικά, το δικαστήριο αποχώρησε και η ένταση με την παρέμβαση της αστυνομίας εκτονώθηκε μετά από λίγη ώρα.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των επεισοδιών η μητέρα του Παύλου Φύσσα που παρακολουθούσε τη δίκη και αφού είχαν αποσυρθεί τα μέλη του δικαστηρίου από την έδρα, έγινε αποδέκτης υβριστικών σχολίων και απειλών. «Πού είναι τώρα ο Παύλος σου;» φώναξε κάποιος από το ακροατήριο απευθυνόμενος στη κυρία Φύσσα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα οι συνήγοροι της οικογένειας Φύσσα με αφορμή την κατάθεση της μήνυσης αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Κατά τα χθεσινά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Εφετείο Αθηνών, και αφού είχαν αποσυρθεί τα μέλη του Δικαστηρίου, η Μάγδα Φύσσα έγινε αποδέκτης υβριστικών σχολίων και απειλών,
από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής που βρισκόταν εντός της αίθουσας και ενώπιον πλήθους κόσμου και αστυνομικών δυνάμεων. Κατόπιν αυτού, προέβη σήμερα σε υποβολή μήνυσης- έγκλησης κατ’ αγνώστων και κατά παντός άλλου υπευθύνου, τόσο για τα σε βάρος της αδικήματα, όσο και για τα σχόλια που προσέβαλαν την μνήμη του γιου της, Παύλου Φύσσα.
Αναμένουμε από τις αρμόδιες αρχές την ταυτοποίηση των ατόμων που τέλεσαν τις ανωτέρω παράνομες πράξεις, κατόπιν της ακριβούς περιγραφής τους, αλλά και λοιπών στοιχείων και φωτογραφικού υλικού που εκείνη εισέφερε. Επίσης, αναμένουμε από τα ΜΜΕ να επιδείξουν στο μέλλον το ίδιο ενδιαφέρον και για τα συντριπτικά στοιχεία της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής που αναδεικνύονται σε κάθε δικάσιμο». 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου