Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017

Επίτιμος διδάκτωρ του ΕΚΠΑ ο Μοσκοβισί -Η τελετή- Διαμαρτυρία φοιτητών στα Προπύλαια




Διαμαρτυρία φοιτητών στα Προπύλαια για την αναγόρευση του Μοσκοβισί σε επίτιμο διδάκτορα του ΕΚΠΑ
Στην Αθήνα βρίσκεται ο επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί και από ότι φαίνεται μετά την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μοσκοβισί κατευθύνθηκε....
στα Προπύλαια και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο όπου και αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτορας οικονομικών.

Το παρόν στην τελετή, μεταξύ άλλων, έδωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο υπουργός οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.











Διαμαρτυρία φοιτητών στα Προπύλαια για την αναγόρευση του Μοσκοβισί σε επίτιμο διδάκτορα του ΕΚΠΑ


Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν έξω από το κεντρικό κτίριο της Πρυτανείας, στα Προπύλαια, φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, την ώρα που ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, αναγορευόταν επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι φοιτητές που συγκεντρώθηκαν πρώτα στην Πλατεία Κοραή, φώναζαν συνθήματα εναντίον του Πιέρ Μοσκοβισί αλλά και των πολιτικών λιτότητας της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους: διαφωνούν «με την επιλογή των πρυτανικών αρχών να τιμήσουν τον Ευρωπαίο επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί, επικυρώνοντας για ακόμη μια φορά πως οι πανεπιστημιακές αρχές είναι ενάντια στην πληττόμενη πλειοψηφία».

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησής των φοιτητών, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν τους επέτρεψαν την είσοδο στο κεντρικό κτίριο της Πρυτανείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου