Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17, 2017

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση έβαλε την εγκληματικότητα μέσα στην καθημερινότητα




«Η κατάσταση στη χώρα είναι αρκετά σοβαρή»

«Η ανομία γενικεύεται και η εγκληματικότητα εξαπλώνεται και το χειρότερο είναι ότι αυτή η ανομία αρχίζει να αποκτά χαρακτηριστικά κανονικότητας» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Με τη φράση ....«η κατάσταση στη χώρα είναι αρκετά σοβαρή» ξεκίνησε την ερώτησή του προς τον Αλέξη Τσίπρα για την βία και την εγκληματικότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Για εμάς και τους περισσότερους Έλληνες η ασφάλεια έχει μεγάλη αξία και η ελευθερία δεν έχει σχέση με την ασυδοσία» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε δύο αρχές ότι τα όρια της ελευθερίας τα ορίζει ο νόμος και ότι είναι υποχρέωση του κράτους να εξασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών.



«Από τότε που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήρθε στην εξουσία έχουμε περισσότερη βία και εγκληματικότητα. Η κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς και επικίνδυνα με έξαρση των ληστειών και των κλοπών μηχανών και αυτοκινήτων» είπε ο κ. Μητσοτάκης καταθέτοντας τα σχετικά στοιχεία της ΕΛΑΣ.

«Βάλατε την εγκληματικότητα μέσα στην καθημερινότητα και γεμίσατε την καθημερινότητα με σπασμένες εικόνες» είπε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στις φθορές και καταστροφές σε τρόλεϊ και ακυρωτικά μηχανήματα.

«Η ανομία γενικεύεται και η εγκληματικότητα εξαπλώνεται και το χειρότερο είναι ότι αυτή η ανομία αρχίζει να αποκτά χαρακτηριστικά κανονικότητας» συνέχισε την κριτική του ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε και σε κρούσματα βίας στα πανεπιστήμια με αποκορύφωμα την επίθεση στον καθηγητή Άγγελο Συρίγο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο προσθέτοντας ότι ο κ. Συρίγος δέχθηκε απειλές μια ημέρα μετά.

Αναφερόμενος στα Εξάρχεια είπε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο μιλώντας για ένοπλη παρέλαση αναρχικών, προπηλακισμούς πολιτών επειδή σε κάποιους δεν τους αρέσει αυτά που λένε. «Κάτοικοι στο κέντρο της Αθήνας στερούνται των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ επειδή ανεστάλη η λειτουργία τους από τις συνεχείς επιθέσεις στα Εξάρχεια» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου