Πέμπτη, Φεβρουαρίου 16, 2017

Και τρίτο άτομο συνελήφθη για τη δολοφονία του αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ουν




Συνεχίζεται το θρίλερ

Η αστυνομία της Μαλαισίας ανακοίνωσε πως συνέλαβε και τρίτο άτομο για τη δολοφονία του ετεροθαλούς αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ουν.
Φαίνεται όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ότι το τρίτο αυτό άτομο συνδέεται....
με τη δηλητηρίαση του Κι Γιονγκ Ναμ

Πρόκειται για Μαλαισιανό ο οποίος είναι ο σύντροφος της δεύτερης γυναίκας που συνελήφθη τα ξημερώματα, της 25χρονης Σίτι Αϊσα.

Οι αρχές ανέφεραν πως ο άνδρας παρείχε πληροφορίες που οδήγησαν στη σύλληψη της γυναίκας που χρησιμοποιούσε ταξιδιωτικά έγγραφα της Ινδονησίας.
Μέτα την 28χρονη που έφερε βιετναμέζικα ταξιδιωτικά έγγραφα και φορούσε τη μπλούζα με το «LOL», η αστυνομία την Πέμπτη συνέλαβε μια 25χρονη με διαβατήριο Ινδονησίας....

Συνεχίζεται το θρίλερ με αμείωτο ενδιαφέρον και οι εξελίξεις τρέχουν με την υπόθεση δολοφονίας του Κιμ Γιονγκ Ναμ, του ετεροθαλή αδερφού του Κιμ Γιονγκ Ουν! Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και με όσα μεταδίδει το «Associated Press» η αστυνομία έχει συλλάβει δύο γυναίκες.

Η πρώτη γυναίκα, συνελήφθη την Τετάρτη, έφερε βιετναμέζικα ταξιδιωτικά έγγραφα, και αναγνωρίστηκε στο αεροδρόμιο της Κουαλά Λουμπούρ. Πρόκειται για την 28χρονη Doan Thi Huong, και είναι η γυναίκα που φορούσε τη μπλούζα με το λογότυπο «LOL».





Σήμερα Πέμπτη συνελήφθη άλλη μια γυναίκα που είχε διαβατήριο από την Ινδονησία, η 25χρονη Siti Aishah.

Επίσημη ανακοίνωση για τη σύλληψη αναμένεται αργότερα σήμερα, είπε ο επιθεωρητής Χαλίντ Αμπού Μπάκαρ στο πρακτορείο.


Οι αρμόδιες αρχές στη Μαλαισία δηλώνουν ότι είναι πιθανό να παραδώσουν τη σορό του Κιμ Γιόνγκ Ναμ, ετεροθαλή αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιόνγκ Ουν, στους οικείους του, μέσω της πρεσβείας της Βόρειας Κορέας, μετά την ολοκλήρωση των αστυνομικών και ιατροδικαστικών ερευνών.





Συνέλαβαν τον ταξιτζή «μεταφορέα» για την δολοφονία του αδερφού του Κιμ
Η δολοφονία μυστήριο έχει ανοίξει πόλεμο με πολλά μέτωπα και οι αρχές συνεχίζουν την εξονυχιστική έρευνα για να εξακριβώσουν τα αίτια και να βρουν τους δολοφόνους. Σύμφωνα με νοτιοκορεάτικα μέσα, τον σκότωσαν δύο γυναίκες κατάσκοποι σε αεροδρόμιο στη Μαλαισία.

Όπως μεταδίδει η «Telegraph» ο 30χρονος οδηγός ταξί συνελήφθη από τις Αρχές και ανακρίνεται για τη μεταφορά των δύο γυναικών με το ταξί του.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap, ο Κιμ Γιονγκ Ναμ δολοφονήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην Κουάλα Λουμπούρ. Επικαλούμενα κυβερνητικές πηγές, άλλα τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο αδερφός του Βορειοκορεάτη δικτάτορα σωριάστηκε στο έδαφος αφού τον πλησίασαν και τον τρύπησαν με μια δηλητηριασμένη βελόνα δύο γυναίκες, οι οποίες εικάζεται ότι ήταν κατάσκοποι της Πιονγκγιάνγκ.

Όπως έγινε γνωστό, ο άνδρας δεν είχε περάσει από τον έλεγχο της υπηρεσίας μετανάστευσης και κατέρρευσε στην ζώνη των καταστημάτων του αεροδρομίου.

Η αστυνομία της Μαλαισίας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι άγνωστος Βορειοκορεάτης πέθανε κατά τη διακομιδή του από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στο νοσοκομείο, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του.

Προς το παρόν οι δύο γυναίκες έχουν καταφέρει να διαφύγουν τη σύλληψη, παρά το ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι τοπικές αρχές για τον εντοπισμό τους.


«Λυπήσου εμένα και την οικογένειά μου», είχε ζητήσει ο Κιμ Γιονγκ Ναμ από τον αδελφό του

Ο ετεροθαλής αδελφός του Κιμ Γιονγκ Ουν είχε παρακαλέσει το 2012 τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας να λυπηθεί εκείνον και την οικογένειά του, αφού επέζησε από μια απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του, μετέδωσαν σήμερα τα νοτιοκορεάτικα μέσα ενημέρωσης.

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, ο μεγαλύτερος γιος του εκλιπόντος ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ, δολοφονήθηκε τη Δευτέρα στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ υπό αδιευκρίνιστες προς το παρόν συνθήκες.

Ως μεγαλύτερος γιος του Κιμ Γιονγκ Ιλ θεωρούνταν για καιρό πιθανός διάδοχός του. Όμως έπεσε σε δυσμένεια στις αρχές του 2000 όταν συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Τόκιο με πλαστό διαβατήριο. Τότε είχε πει ότι ήθελε να επισκεφθεί τη Disneyland.

Έκτοτε ζούσε ουσιαστικά εξόριστος και ο ετεροθαλής αδελφός του, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ανέλαβε τα ηνία του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας μετά τον θάνατο του πατέρα του τον Δεκέμβριο του 2011.

Το 2012 πράκτορες της Βόρειας Κορέας προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Κιμ Γιονγκ Ναμ, ο οποίος ήταν υπέρμαχος των μεταρρυθμίσεων στη Βόρεια Κορέα και τασσόταν κατά του δυναστικού τρόπου διαδοχής της εξουσίας, δήλωσαν σήμερα Νοτιοκορεάτες βουλευτές έπειτα από μια κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση με τον επικεφαλής των υπηρεσιών Πληροφοριών της χώρας Λι Μπγιουνγκ Χο.

«Σύμφωνα με τον Λι, (ο Κιμ Γιονγκ Ναμ) ήταν θύμα μιας απόπειρας δολοφονίας το 2012 και τον Απρίλιο του 2012 έστειλε μια επιστολή στον Γιονγκ Ουν στην οποία του έγραφε: “σε παρακαλώ, λυπήσου εμένα και την οικογένειά μου”», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Κιμ Μπγιουνγκ Κι, μέλος της επιτροπής Πληροφοριών του κοινοβουλίου.

«Έγραφε επίσης: “Δεν έχουμε πουθενά να πάμε (…) γνωρίζουμε ότι η μόνη διέξοδος είναι η αυτοκτονία”», πρόσθεσε ο ίδιος, εξηγώντας ότι ο Κιμ Γιονγκ Ναμ είχε λίγους υποστηρικτές στη Βόρεια Κορέα και ότι θεωρούνταν απειλή για τον ετεροθαλή αδελφό του.

Η πρώην και η νυν σύζυγος του Κιμ Γιονγκ Ναμ μαζί με τα τρία του παιδιά ζουν στο Πεκίνο και το Μακάο, σύμφωνα με τον Λι Τσεόλ Γου, ένα άλλο μέλος της επιτροπής αυτής.

«Είναι υπό την προστασία των κινεζικών αρχών», επεσήμανε, προσθέτοντας ότι ο Κιμ Γιονγκ Ναμ επέστρεψε στη Μαλαισία στις 6 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου