Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017

Θρίαμβος για την Παρί επί της Μπάρτσα, νίκη της Μπενφίκα με γκολ του Μήτρογλου!




Η Παρί Σεν Ζερμέν που διέσυρε με 4-0 την Μπαρτσελόνα στο Παρίσι και η Μπενφίκα που νίκησε 1-0 την Ντόρτμουντ στην Λισαβόνα χάρις στο γκολ του Έλληνα επιθετικού έκαναν αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στους «8» του Champions League - Δείτε σε βίντεο τα γκολ των δύο αναμετρήσεων
Οι έδρες μίλησαν στην χθεσινή βραδιά του Champions League, που ξαναμπήκε στη ζωή μας με...
εκκωφαντικό τρόπο και... ελληνικό χρώμα!

Στον "ελληνικό εμφύλιο" της Λισαβόνας πρωταγωνιστής ήταν ο Κώστας Μήτρογλου ο οποίος στο 48' στη μοναδική φορά που ξέφυγε από τον Σωκράτη Παπασταθόπουλου και τους συμπαίκτες του πέτυχε το γκολ με το οποίο η Μπενφίκα πήρε τη νίκη με 1-0.

Η Μπορούσια έχασε τα άχαστα, ακόμη και με πέναλτι με τον Ομπαμεγιάνγκ και τώρα... τρέχει!

Ωστόσο το αποτέλεσμα που προκάλεσε.. σοκ σε όλη τον κόσμο ήταν το εκπληκτικό 4-0 της Παρί Σεν Ζερμέν εις βάρος της τραγικής Μπαρτσελόνα που πλέον καλείται να ανέβει ένα βουνό στον επαναληπτικό του Καμπ Νου!

Ντι Μαρία (δυο γκολ), Ντράξλερ και Καβάνι (από ένα γκολ) συνέθεσαν μια φονική τριπλέτα για τους Παριζιάνους που μόνο με θαύμα θα αποκλειστούν.


Μπενφίκα-Ντόρτμουντ 1-0: Ο Μήτρογλου το έβαλε, ο Έντερσον τα... έβγαζε!


Η Ντόρτμουντ έχασε τρελές ευκαιρίες και πέναλτι, όμως η Μπενφίκα σκόραρε με τον Μήτρογλου και πήρε νίκη (1-0) και προβάδισμα για την πρόκριση στους «8»

Η Ντόρτμουντ ήταν σαφώς ανώτερη από την Μπενφίκα σε όλο το ματς, όμως η αστοχία και ο εκπληκτικός keeper, Εντερσον Μοράες, που έπιασε πέναλτι του Ομπαμεγιάνγκ, την ανάγκασαν να φύγει από το Da Luz με ήττα 1-0. Η BvB μπήκε δυνατά και είχε την πρώτη μεγάλη φάση στο 10' όταν ο Ντεμπελέ έβγαλε τετ-α-τετ τον Ομπαμεγιάνγκ ο οποίος όμως απέναντι στον Εντερσον πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια.

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ είχε μεταφέρει για τα καλά το ματς στο μισό γήπεδο και πίεζε και στο 23' έφτασε ξανά πολύ κοντά στο γκολ όμως ο Εντερσον απέκρουσε το σουτ του Ντεμπελέ από κοντά. Στο 25' ο Σμέλτσερ δεν έπιασε γεμάτο το σουτ ύστερα από κόρνερ και στο 38' ο Ομπαμεγιάνγκ δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του στο γύρισμα του Γκερέιρο από αριστερά για βγει το πρώτο μέρος χωρίς γκολ.

Στο δεύτερο μέρος ήρθαν τα χειρότερα για τους Γερμανούς, που ενώ ήταν ανώτεροι και δεν είχαν απειληθεί, βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Στο 49' έπειτα από κόρνερ του Σάλβιο, ο Λουιζάο πήρε την κεφαλιά και από κοντά ο Μήτρογλου πήρε με τρομερό κοντρόλ με τακουνάκι και έκανε το 1-0, το όποιο δεν έμλλε να αλλάξει παρά τις ευκαιρίες της BvB. Μόλις τέσσερα λεπτά μετά ο Ομπαμεγιάνγκ μέσα από την περιοχή σε νέο τετ-α-τετ με τον Εντερσον έστειλε την μπάλα ψηλά και στο 56' ο keeper της Μπενφίκα απέκρουσε το πολύ καλό μακρινό σουτ του Μάρκο Ρόις.





Στο 57' ο Φέισα έκανε πέναλτι σε προσπάθεια του Μπαρτρά και παραχώρησε πέναλτι το οποίος όμως ο Ομπαμεγιάνγκ εκτέλεσε πάνω στον Εντερσον! Κάπου εκεί τελείωσε η υπομονή του Τούχελ που τον έβγαλε από το ματς για να βάλει τον Σίρλε, ο οποίος έκανε και αυτός λίγα πράγματα.

Οι φάσεις δεν τελείωσαν να έρχονται για την Ντόρτμουντ. Στο 67' ο Γκερέιρο έκανε τη σέντρα και ο Ρόις το γυριστό με το αριστερό άουτ και στο 69' η κεφαλιά του Πίστσεκ πέρασε έξω έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Πούλισιτς είχε δύο καλά σουτ, τα οποία δεν ήταν ικανά να δημιουργήσουν πρόβλημα στον ανίκητο, Εντερσον Μοράες, που εξελίχθηκε στον ήρωα του αγώνα.



Πηγή:www.gazzetta.gr

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπαρτσελόνα 4-0: Από το Παρίσι με... αγάπη!


Το πάρτι της ζωής της η Παρί, η οποία σε μια μαγική βραδιά στο Παρίσι διέλυσε 4-0 τη Μπαρτσελόνα και ουσιαστικά βρέθηκε στα προημιτελικά του Champions League

Απίθανη, μοναδική, παθιασμένη, ελκυστική! Αυτή η Παρί ήταν.... ερωτεύσιμη στο Parc des Princes, διέσυρε 4-0 τη Μπαρτσελόνα κι έχει δικαίωμα στο όνειρο. Οι Καταλανοί έκαναν τη χειρότερη εμφάνιση των τελευταίων ετών στο Champions League και πάνε για την υπέρβαση στο Καμπ Νου. Γκολάρες από Ντι Μαρί, Καβάνι, ματσάρα ο Βεράτι, ο οποίος όμως τραυματίστηκε και αποχώρησε! Δεν έχει γυρίσει ποτέ ευρωπαϊκό ματς η Μπάρτσα, έχοντας χάσει με αυτό το σκορ στο πρώτο ματς.

Πολύ δυνατό ξεκίνημα για την Παρί, πίεσε αρκετά τους Καταλανούς, πήρε τον έλεγχο στο κέντρο και με τους κορυφαίους Ντι Μαρία, Βεράτι έβαλε πολύ δύσκολα. Μόλις στο 6ο λεπτό οι γηπεδούχοι έχασαν την πρώτη ευκαιρία στο ματς, ωστόσο Καβάνι και Ντράξλερ δεν κατάφεραν να σκοράρουν από κοντά. Η Μπαρτσελόνα αδυνατούσε να αντιδράσει και στο 11ο λεπτό ο Τερ Στέγκεν είχε μια μεγάλη επέμβαση στην προσπάθεια του Ματουιντί. Στο 18ο λεπτό οι Παριζιάνοι έφτασαν στο γκολ!

Ο Ντι Μαρία έκανε... δώρο στον εαυτό του και με απίθανη εκτέλεση φάουλ πέτυχε το 1-0! Μέσα σε δυο λεπτά (34', 35') η Παρί είχε ισάριθμες ευκαιρίες γι ακόμα ένα τέρμα, όμως τόσο ο Ντράξλερ όσο και ο Ματουιντί δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Στο 40' ήρθε το δεύτερο γκολ για τους Καταλανούς. Ο Ραμπιό πίεσε ασφυκτικά τον Μέσι, ο Βεράτι βοήθησε στο κλέψιμο, έκανε υπέροχη ασίστ στον Ντράξλερ ο οποίος πέτυχε το 2-0. Ο Γερμανός πέτυχε γκολ στο ντεμπούτο του και στις τρεις διοργανώσεις με την Παρί. Ο Λουίς Ενρίκε δεν είχε γυρίσει ποτέ ματς από 2-0 στο ημίχρονο και δεν το έκανε ούτε στο Παρίσι.



Οι γηπεδούχοι ήταν εντυπωσιακοί και στο 55' πέτυχαν το 3-0. Τεράστιο κενό στο κέντρο των Καταλανών, ο Ντι Μαρία εκμεταλλεύθηκε το χώρο που βρήκε και με απίθανο σουτ πέτυχε το 3-0. Ο Αργεντίνος είναι ο μοναδικός παίκτης που πέτυχε δυο γκολ έξω από την περιοχή κόντρα στη Μπαρτσελόνα για το Champions League από τη σεζόν 2003-04. Ο Εμερι ρίσκαρε με την έξοδο του Αργεντίνου, είδε τον Βεράτι να τραυματίζεται, αλλά η ομάδα του ήταν... σεληνιασμένη!

Ετσι, στο 72' ο Καβάνι με υπέροχο τελείωμα πέτυχε το πρώτο τέρμα απέναντι στη Μπαρτσελόνα και διαμόρφωσε το 4-0! Αντίδραση; Ενα δοκάρι του Ουμτιτί και τέλος... Οι Καταλανοί είχαν το χειρότερο τους βράδυ από το 2013 κι έπειτα, όταν είχαν διασυρθεί με 4-0 από τη Μπάγερν, με τον Μέσι να μην έχει ούτε μια (!!!) ατομική ενέργεια στην αντίπαλη περιοχή! Καμία ομάδα στα νοκ άουτ ματς της διοργάνωσης δεν έχει... επιστρέψει από το 4-0.

Οι συνθέσεις:
Παρί Σεν Ζερμέν (Ουνάι Έμερι): Τραπ, Κιμπέμπε, Μαρκίνιος, Βεράτι (69΄ Ενκουνκού), Καβάνι, Ντικ Μαρία (61΄ Λούκας Μόουρα), Μουνιέ, Ματουϊντί, Κουρζάβα, Ντράξλερ (86΄ Παστόρε), Ραμπιό.
Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Μπουσκέτς, Ινιέστα (72΄ Ράκιτιτς), Σουάρες, Μέσι, Νεϊμάρ, Άλμπα, Σέρχι Ρομπέρτο, Γκόμες (58΄ Ραφίνια), Ουμτιτί.



Πηγή:www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου