Σάββατο, Φεβρουαρίου 25, 2017

Λεβέντης: Γιατί θαυμάζω την τόλμη του Τσίπρα - ΒΙΝΤΕΟ





«ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ»
Λεβέντης: Τα μέτρα είναι βέβαια, τα αντίμετρα αβέβαια

Συνέντευξη στο τηλεοπτικό σταθμό «Ε» παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος ...
της Ενωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

O πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στη συζήτηση που σημειώθηκε την Παρασκευή στη Βουλή μετά την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο ίδιος προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τα αποτελέσματα του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας.

«Χθες στη Βουλή είδα ένα Τσίπρα ανήσυχο. Προσπαθεί να πει τα δικά του. Είπε το ποίημα του μη γνωρίζοντας και ο ίδιος τι θα γίνει», σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ παράλληλα έσπευσε να συμπληρώσει πως δεν προβλέπει να έχει κλείσει η αξιολόγηση μέχρι τις 20 Μαρτίου, αλλά προβλέπει να μεταφέρεται για τον Απρίλιο που όπως είπε «τότε θα μπούμε και στην ποσοτική

χαλάρωση».

«Έχει αποφασίσει να τα υπογράψει όλα για να κλείσει η αξιολόγηση. Ο Τσίπρας είναι διστακτικός πάντα στο να υπογράφει αλλά τελευταία στιγμή υπογράφει» τόνισε και εκτίμησε ότι δεν θα κλείσει η αξιολόγηση μέχρι τις 20 Μαρτίου αλλά προβλέπει να μεταφέρεται για τον Απρίλιο. Όπως είπε, «τότε θα μπούμε και στην ποσοτική χαλάρωση».

Επίσης, επεσήμανε πως είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα χρειαστεί να λάβει περαιτέρω μέτρα και θα αναγκαστεί να τα ψηφίσει. «Είναι βέβαια τα μέτρα που θα ψηφίσει η κυβέρνηση και αβέβαια τα αντίμετρα», υπογράμμισε ο κ. Λεβέντης.

Ο κ. Λεβέντης επέμεινε ότι μπορεί να γίνουν εκλογές γιατί, όπως είπε, «αν δει ο Τσίπρας ότι η δημοσκοπική του πτώση συνεχίζεται, δεν είναι βλάκας να πάει το ΣΥΡΙΖΑ σαν το ΠΑΣΟΚ στο 4%. Εκεί, θα ανακόψει την πορεία και θα πει συμβαίνουν σοβαρά πράγματα εδώ στην Ελλάδα που πρέπει να ξανατεθούν υπό την έγκριση του ελληνικού λαού».

«Είχε τη δυνατότητα να κάνει τώρα εκλογές και να αφήσει τη συμφωνία για μετά. Αλλά είναι αρκετά τολμηρός. Εγώ θαυμάζω την τόλμη του. Με μηδέν εγγυήσεις, με βέβαιο τον γκρεμό και τον Γολγοθά συνεχίζει. Είναι αξιοθαύμαστη η υπομονή του, αλλά δεν βασίζεται πουθενά» τόνισε ο κ. Λεβέντης.

Τέλος, χαρακτήρισε σοβαρό άνθρωπο τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. «Αισθάνεται ότι έλεγαν πολλές κουβέντες που δεν πραγματοποιούνται», είπε.
Για ακόμη μια φορά εκτίμησε πως είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα χρειαστεί να λάβει περαιτέρω μέτρα και θα αναγκαστεί να τα ψηφίσει: «Είναι βέβαια τα μέτρα που θα ψηφίσει η κυβέρνηση και αβέβαια τα αντίμετρα καθώς για να ισχύσουν τα αντίμετρα πρέπει να πιάσουμε τα πλεονάσματα», υποστήριξε ο Βασίλης Λεβέντης.

Τέλος, ο κ. Λεβέντης επανέλαβε για ακόμη μια φορά το αίτημα της Ενωσης Κεντρώων για εκλογές λέγοντας πως και ο ίδιος ο Τσίπρας δεν θα ήθελε να γίνει αντίστοιχο παράδειγμα με τον Γιώργο Παπανδρέου. «Η Ένωση Κεντρώων επιμένει ακόμα για εκλογές. Δεν θεωρώ τον Τσίπρα βλάκα αν χάνει ποσοστά σε δημοσκοπήσεις να μην πάει σε εκλογές .Δεν θέλει να γίνει Γιώργος Παπανδρέου», κατέληξε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου