Πέμπτη, Φεβρουαρίου 16, 2017

Κόμμα μέσα στο κόμμα – Η… συνιστώσα Άδωνη προκαλεί «πονοκέφαλο» στον Μητσοτάκη





Σε «μπούμερανγκ» δείχνει να εξελίσσεται η ανοχή του ηγετικού πυρήνα της ΝΔ στις κινήσεις του Άδωνη Γεωργιάδη, οι οποίες – όπως το altsantiri.gr είχε επισημάνει σχεδόν ένα χρόνο.... πριν – έχουν πορεία κλιμάκωσης με βασικό στόχο τη γιγάντωση της εσωκομματικής του επιρροής, καθώς και την επιβολή της δικής του επικοινωνιακής ατζέντας σε αυτή της ΝΔ. Στη φράση «ένας δεύτερος αρχηγός που θα του λείπει μόνο η σφραγίδα της ΝΔ», συμπυκνώνεται η περιγραφή των βημάτων του στην εσωκομματική σκακιέρα.

Από την εμπλοκή του στο συνέδριο-φιάσκο της ΟΝΝΕΔ, τα «μυστηριώδη» διαδικτυακά χτυπήματα στον Γιώργο Κουμουτσάκο, τα εκλογομαγειρέματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, μέχρι το χθεσινό τεστ.

Η χθεσινή εκδήλωση κοπής της πίτας του Άδωνη Γεωργιάδη, είχε διττό σκοπό. Ήταν αφενός μια καλή ευκαιρία να τεστάρει την κατάσταση της εσωκομματικής του επιρροής κι αφετέρου να κάνει επίδειξη δύναμης, στέλνοντας το δικό του μήνυμα* στην Πειραιώς.

Άλλωστε δεν δίστασε δημοσίως χθες να θέσει θέμα ενότητας της ΝΔ, μπροστά στα μάτια, μάλιστα, των δύο εκ των στενότερων συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, των Μακάριου Λαζαρίδη και Τάκη Θεοδωρικάκου, αναφέροντας πως η ΝΔ δεν είναι ενωμένη, δεν λειτουργεί σαν «φάλαγγα». Με στρατιωτικούς όρους, λοιπόν, μια τέτοια «μπηχτή» μόνο έναν έχει αποδέκτη: Τον «στρατηγό», τον ρόλο του οποίου έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί πως έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός πως ο πρόεδρος της ΝΔ δεν παρευρέθηκε στην κοπή πίτας του αντιπροέδρου του, για τη διοργάνωση της οποίας χρειάστηκαν μερικές εβδομάδες κινητοποίησης.

Επίσης, δεν περνά απαρατήρητη η μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση από πρώην και νυν «γαλάζιους» βουλευτές, προβεβλημένα στελέχη αλλά και «κομματάρχες» της Β΄ Αθηνών και όχι μόνο. Το γεγονός ότι κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 25 βουλευτές, ήτοι το 1/3 της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δείχνει τον υψηλό βαθμό διείσδυσής του στο «γαλάζιο ιερό» και μάλιστα σε περίοδο που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, λόγω της εκπεφρασμένης επιθυμίας του για μη ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Επιθυμία από την οποία κράτησαν σαφείς αποστάσεις μόνο βουλευτές προερχόμενοι από την Καραμανλική πτέρυγα (βλ. Νικήτας Κακλαμάνης και Γιώργος Βλάχος).

Συνοψίζοντας, η «συνιστώσα» Άδωνη βρίσκεται σε ακμάζουσα περίοδο, εκμεταλλευόμενη την ανοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος διατηρεί ρόλο παρατηρητή, προσπαθώντας να αποφύγει έναν νέο εμφύλιο που θα διέλυε τα θεμέλια της προσπάθειάς του να πείσει πως η ΝΔ είναι έτοιμη. Ωστόσο, η – επί μήνες – εφαρμοζόμενη τακτική «κρύβω τα προβλήματα κάτω από το χαλί», επί της ουσίας εκτρέφει αυτό το οποίο θέλει να αποφύγει…

* «Για να σκάσουν οι παντός είδους εχθροί μου», έγραψε την Τρίτη ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Twitter, προσκαλώντας τους διαδικτυακούς του φίλους στην κοπή της πίτας του. Από τη διατύπωση και μόνο, είναι εμφανές ότι το μήνυμα έχει ως αποδέκτη το εσωτερικό της ΝΔ. Αυτή είναι ίσως και η εξήγηση για το ότι το tweet λίγη ώρα αργότερα κατέβηκε από τον λογαριασμό του αντιπροέδρου της ΝΔ και αντικαταστάθηκε από ένα μήνυμα σαφώς πιο «μετρημένο».

Το αρχικό tweet που «κατέβηκε»:




To «ισορροπημένο» tweet που αντικατέστησε το παραπάνω:







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου