Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017

Τρίωρη στάση εργασίας στα κανάλια




ΠΟΣΠΕΡΤ: Η Digea θέλει να επιβάλλει το κλείσιμο του Mega

Η Digea θέλει να επιβάλλει το κλείσιμο του Mega αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ.

«Μετά το μαύρο και στον 902 που τολμούσε(!!!) να αναμεταδίδει το τηλεοπτικό πρόγραμμα... των αγωνιζόμενων εργαζομένων της ΕΡΤ την εποχή του μαύρου και με τις πλάτες ή και τις εντολές -σίγουρα όμως με τις επιθυμίες- της τότε κυβέρνησης των ΣαμαροΒενιζέλων, έχουμε νέα αυθαιρεσία από τον "επιβήτορα" των δημόσιων συχνοτήτων που της "χαρίστηκαν" για 15 χρόνια με το νόμο και τον διαγωνισμό της συγκυβέρνησης το 2014», προσθέτει η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει ότι η Digea θα ρίξει «μαύρο» σε ένα ιδρυτικό μέλος της, «αδιαφορώντας για όλα αυτά που έλεγαν όλο τον προηγούμενο καιρό οι "νταβατζήδες" καναλάρχες μέτοχοί της μην υπολογίζοντας ακόμα και τους νόμους της αγοράς λες και το Mega χρωστάει μόνο σε αυτήν».
Τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας αύριο στα κανάλια

«Ούτε κουβέντα τώρα πια για τους εργαζόμενους που χάνουν τις δουλειές τους» υπογραμμίζει η ΠΟΣΠΕΡΤ η οποία, μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, προκηρύσσει για σήμερα Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017, πανελλαδική τρίωρη στάση εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς (ΕΡΤ, Alpha, Αntenna, Μακεδονία, Mega, Σκάι, Star, Ε και ΑΡΤ), από τις 18:00 έως τις 21:00, ενάντια στην αυθαίρετη, όπως αναφέρει, απόφαση της Digea για το "μαύρο" στο MEGA.

Στην στάση εργασίας συμμετέχει και η Ένωση Συντακτών η οποία καλεί σε μαζική συμμετοχή καθώς και η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας (ΕΤΙΤΒΕ) .

Συμπληρώνοντας για τους εργαζόμενους η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει: «ούτε κουβέντα τώρα πια για τους εργαζόμενους που χάνουν τις δουλειές τους, τους οποίους αφού τους ενέσπειραν τον φόβο και την ανασφάλεια, θέλησαν να τους χρησιμοποιήσουν ενάντια σε όλους, στον "υπουργό καναλάρχη", στην ανάγκη νομιμότητας του τηλεοπτικού τοπίου που έπρεπε να επέλθει μετά από 27 χρόνια κ.λπ., ώστε να εκβιάζουν από την μεριά τους την κυβέρνηση για το συμφέρον τους, όπως πάντα έκαναν και τους περνούσε μέχρι σήμερα. Τελείωσαν τα άλλοθί τους όμως! Έπεσαν οι μάσκες, και όχι λόγω εποχής».

Επίσης, η ΠΟΣΠΕΡΤ απαιτεί «εδώ και τώρα από την κυβέρνηση, το ΕΣΡ και την Δικαιοσύνη (έχει γίνει προσφυγή ενάντια σε αυτή την κατάπτυστη απόφαση της DIGEA), νομιμότητα σε όλα τα επίπεδα, ώστε να πάψουν οι αυθαιρεσίες και να σταματήσει το καθεστώς ανομίας και εκμετάλλευσης στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο».

Τέλος, καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ώρα της στάσης, έξω από τα γραφεία της DigeaIGEA στο Μαρούσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου