Τετάρτη, Φεβρουαρίου 22, 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Διαδήλωση Σωμάτων Ασφαλείας: Με καπνογόνα έξω από τη Βουλή



Με καπνογόνα περισσότεροι από 3.500 εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, διαδήλωσαν το απόγευμα της Τετάρτης (22.02.2017) έξω από την Βουλή ενώ η διαμαρτυρία τελείωσε λίγο μετά τις εννέα το βράδυ! Οι διαδηλωτές ζήτησαν να εφαρμοστεί η απόφαση... της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με το μισθολόγιο τους.

«Ζητάμε να εφαρμοστεί η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ και να πάρουμε αυτά που δικαιούμαστε. Είμαστε στην πλατεία Συντάγματος και δεν κλείνουμε κάποιο δρόμο, γιατί δεν θέλουμε να ταλαιπωρήσουμε τους πολίτες», τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος.

Οι διμαρτυρόμενοι κρατούσαν πανό, στα οποία έγραφαν συνθήματα σχετικά με τα αιτήματά τους. Νωρίτερα, στην διαμαρτυρία επιχείρησαν να "μπουν" και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Ηλίας Κασιδιάρης. Ωστόσο, οι διαδηλωτές τους ζήτησαν από τα μεγάφωνα να αποχωρήσουν.



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ
newsit.gr

Στους δρόμους αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες

Διαδήλωση ενστόλων στο Σύνταγμα για «τα ψέματα και τις κούφιες υποσχέσεις»




17
SHARES FacebookTwitterGoogle+LinkedIn


Ζητούν την πλήρη συμμόρφωση της κυβέρνησης στις αποφάσεις του ΣτΕ, την αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος και τερματισμό στις περικοπές - Συνθήματα και πανό έξω από τη ΒουλήΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στην πλατεία Συντάγματος αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί ενάντια στα «ψέματα και τις κούφιες υποσχέσεις» της κυβέρνησης.

Αντιπροσωπεία αστυνομικών πήγε στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να παραδώσει ψήφισμα στον υπουργό. Εκεί, τους ενημέρωσαν ότι θα κατέβει η γραμματέας του υπουργού να το παραλάβει, και τελικά το θυροκόλλησαν στην είσοδο του υπουργείου.

Ακολούθως προχώρησαν προς τη Βουλή, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης, ενώ κρατούσαν πανό με τα αιτήματά τους.

Συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας τονίζουν πως έχει έρθει η ώρα να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ζητούν: «πλήρης συμμόρφωση προς τις αποφάσεις του ΣτΕ, ένα ειδικό μισθολόγιο με αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας σύμφωνα και με τις δικαστικές αποφάσεις, τερματισμό των περικοπών των δαπανών, νέες προσλήψεις, έκδοση διευκρινιστικών εγκυκλίων που θα εξειδικεύουν την εφαρμογή των διατάξεων του ασφαλιστικού νόμου».

Την ίδια ώρα στην ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας έχει αναρτηθεί σχετικό βίντεο όπου γίνεται λόγος για οχήματα - νεκροφόρες, για υπηρεσίες - χωματερές, για ενδοεπικοινωνία - ευάλωτη σε εγκληματικές ομάδες κ.α.

Οι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ σημειώνουν ακόμη πως πρέπει να «δοθεί ένα τέλος στον εμπαιγμό και την απαξίωση».

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής επισημαίνει ότι «σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε μαζικά και αγωνιστικά διεκδικώντας: Ένα ειδικό μισθολόγιο με αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας σύμφωνα και με τις δικαστικές αποφάσεις, την π άμεση και πλήρη συμμόρφωση της Κυβέρνησης με τις αποφάσεις του ΣτΕ, την διάσωση των ασφαλιστικών ταμείων και επιστροφή των αποθεματικών, την ενίσχυση του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας».














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου