Δευτέρα, Φεβρουαρίου 27, 2017

Δεύτερη φορά προδότης ο Σαμαράς;




«Κάποιοι θα κερδίσουν και κάποιοι θα χάσουν». Με τη φράση αυτή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που έκανε (επιτέλους) την εμφάνισή του και μίλησε από τη Βουλή για το πρόσφατο ....Eurogroup, προϊδέασε για νέα μέτρα λιτότητας χωρίς να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Αυτό αναμένεται να κάνει την ερχόμενη Τρίτη στην Επιτροπή Οικονομικών, μετά την πίεση που ασκήθηκε από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Εντύπωση πάντως προκάλεσε μια αποστροφή του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση του κ. Σαμαρά επί ημερών Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αν και ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν ήταν στην αίθουσα. «Είχα ειδοποιήσει τον κ. Μητσοτάκη για τον κ. Σαμαρά. Θα έχει το ίδιο πρόβλημα που είχε ο πατέρας του» είπε.

Ο υπουργός Οικονομικών, θέλοντας να δικαιολογήσει την εξαφάνισή του, μετά τα λόγια του… Μαρκ Τουέιν, εμφανίστηκε πολύ ειρωνικός στην ομιλία του. Προφανώς όμως ανησυχεί μήπως «φορτωθεί» το νέο αντιλαϊκό πακέτο και υπό τον φόβο ότι θα βρεθεί υπόλογος επανέλαβε ότι η ευθύνη των αποφάσεων είναι συλλογική, δείχνοντας το Μαξίμου.

«Είναι συγκινητικό ότι όλοι με αναζητείτε και σας έλειψα» είπε αναφερόμενος στα σχόλια ότι… κρύφτηκε μετά το Eurogroup. «Οι ενημερώσεις γίνονται από την κυβέρνηση, υπάρχει συλλογική ευθύνη» είπε χαρακτηριστικά. Νωρίτερα η Ν.Δ. είχε εγκαλέσει τον κ. Τσακαλώτο ζητώντας «να πάψει να προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει καλά τα ελληνικά», θέτοντας το ερώτημα «για ποιον λόγο δεν ενημερώνει τον ελληνικό λαό». Να ενημερωθεί η Βουλή για τις δεσμεύσεις που ανέλαβε, είχε ζητήσει και ο βουλευτής της Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου