Πέμπτη, Φεβρουαρίου 16, 2017

Αποφυλακίζεται μετά από ένα χρόνο ο κατηγορούμενος για το κύκλωμα εκβιαστών Παναγιώτης Μουσσάς

Με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών ΑθηνώνΤου επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της εμφάνισης μια φορά τον μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του
Ένα χρόνο μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να τον προφυλακίσουν.... ως ένα εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση του κυκλώματος φερομένων εκβιαστών, ο Παναγιώτης Μουσσάς αποφυλακίζεται σήμερα με περιοριστικούς όρους.

Ειδικότερα, στον 50χρονο δημοσιογράφο ο οποίος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος τον περασμένο Φλεβάρη, επιβλήθηκαν - σε αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης - οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της εμφάνισης μια φορά τον μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση μπήκε στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης, όταν η υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου της ΕΔΥΔΑΠ, Αμαλία Κάντζου, η οποία συνεργαζόταν με τους φερόμενους ως εκβιαστές, τους κατήγγειλε ότι την εκβιάζουν για κρατικές διαφημίσεις.

Τότε δόθηκαν στη δημοσιότητα και νόμιμα καταγεγραμμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκομένων.

Να σημειωθεί ότι εκτός από τον Π. Μουσσά κατηγορούμενος είναι και ο Χρ.Φράγκου, ενώ πρόσφατα απεβίωσε ο επίσης εμπλεκόμενος, Παν.Μαυρίκος, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο όταν ξέσπασε φωτιά στο αμάξι του κι ενώ ήταν εν κινήσει στην Αττική Οδό.

Σε κοινή δήλωσή τους οι συνήγοροι του Παν. Μουσσά Θ. Μαντάς και Σ. Κεχαγιόγλου αναφέρουν:

«Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών με το υπ΄αριθμ. 291/17 βούλευμά του αποφάσισε την αποφυλάκιση του εντολέως μας Παναγιώτη Μουσσά και την αντικατάσταση της κράτησής του με περιοριστικούς όρους. Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την εξέλιξη αυτή, η οποία αποδεικνύει ότι η Δικαιοσύνη, δια των θεσμοθετημένων οργάνων της, όταν επικρατεί νηφαλιότητα και ψυχραιμία, αποκαθιστά άστοχες αποφάσεις που ελήφθησαν σε επιβαρυμένο επικοινωνιακό περιβάλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου