Δευτέρα, Φεβρουαρίου 27, 2017

Παίζει τα ρέστα του...



Η έντονη πολιτική κινητικότητα που επιδεικνύει το τελευταίο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας, με έμφαση στις συχνές παρουσίες και ομιλίες του στη Βουλή, έχει… υποψιάσει αρκετούς, που...
συνδέουν την παραπάνω στρατηγική με το ενδεχόμενο αιφνιδιαστικής προκήρυξης πρόωρων εκλογών.


Η πραγματικότητα ωστόσο δεν είναι αυτή. Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται φυσικά σε διαρκή εκλογική ετοιμότητα, δια παν ενδεχόμενο, το βάρος της στόχευσής του ωστόσο βρίσκεται αλλού. Στο να κερδίσει πολιτικό χρόνο.

Αυτό το πετυχαίνει με δυο τρόπους. Με το να κλείσει τη μεγάλη εκκρεμότητα ανασφάλειας που συνοδεύει τη δεύτερη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τους Θεσμούς, και με το να συνθέτει εικόνες σύγκρισης ανάμεσα στον ίδιο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Έμπειρος πολιτικός παίκτης και τακτικιστής ο Πρωθυπουργός, κατανοεί ότι με τα σημερινά δεδομένα οδηγείται σε… πολιτική σφαγή στις επόμενες εκλογές. Βλέπει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υπερτερεί σε όλα τα μεγέθη, έναντι του ιδίου. Διαβάζει όμως και… λίγο παρακάτω, και διαπιστώνει ότι η συγκριτική υπεροχή του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εδράζεται στο… ανάθεμα της κοινωνίας για τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εισπράττει και ενισχύεται από την καταδίκη του Αλέξη Τσίπρα. Δεν εισπράττει… γενικώς, πάνω στην οικοδόμηση αποκλειστικά του δικού του προφίλ. Κάτι που φαίνεται από τη θυελλώδη έκρηξη στα ποσοστά που έχει ο “κανένας”, αλλά και από τα μέτρια αριθμητικά μεγέθη στα οποία κινείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μεγέθη πολύ καλύτερα του Αλέξη Τσίπρα, σε καμία περίπτωση όμως, τουλάχιστον όχι ακόμη, μεγέθη που να δείχνουν ότι ο πολιτικός επίγονος του μητσοτακισμού “κλείδωσε” την προσωπική προτίμηση της κοινωνίας.

Από αυτή την αφετηρία εκκινώντας, ο Αλέξης Τσίπρας κατανοεί ότι δεν θα καταφέρει να αλλάξει την άποψη που έχουν σχηματίσει πλέον οι Έλληνες για τον ίδιο. Γι’ αυτό και επιλέγει την αμέσως επόμενη, εναλλακτική στρατηγική. Προσπαθεί να “γκριζάρει” τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Να θολώσει το προφίλ και την εικόνα του σημερινού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Στην ουσία, ο Αλέξης Τσίπρας, από τη στιγμή που δεν μπορεί να αποτρέψει τη συντριβή του, θέλει να περιορίσει την ήττα του, και ταυτόχρονα να “κοντύνει” την προοπτική ηγεμονίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στρατηγική με ιστορικό βάθος και παραδείγματα, που συνήθως… πετυχαίνει. Ειδικά όταν μιλάμε για έναν λαό σαν τον δικό μας, επιρρεπή στην ταλάντευση...

ysterografa.gr
Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου