Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017

Έφοδος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού στα γραφεία της ΔΕΗ
Οι υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού βρέθηκαν στα γραφεία της ΔΕΗ ερευνώντας, σύμφωνα με πληροφορίες, καταγγελίες για χειραγώγηση.

Σύμφωνα με πηγές των «Νέων», πολυμελής ομάδα της ....Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού των Βρυξελλών (DG Com) επισκέφθηκε, δίχως προηγούμενη ενημέρωση, τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη προκειμένου να συλλέξει στοιχεία που σχετίζονται με υπόθεση διαμόρφωσης της τιμολόγησης στην αγορά χονδρικής.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι πρόκειται για έγγραφες αναφορές που έχουν κάνει στο παρελθόν Έλληνες ιδιώτες παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας σε βάρος της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ.

Η έρευνα της DG Com εξελίσσεται σε άκρα μυστικότητα, συμπίπτει ωστόσο χρονικά με ένα νέο πόλεμο ο οποίος έχει ξεσπάσει στον χώρο του ρεύματος με αντικείμενο τις τιμές και το κόστος που τις επηρεάζει.

Ο λόγος για τις προ ημερών καταγγελίες του επικεφαλής της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη, ο οποίος έκανε λόγο για χειραγώγηση της αγοράς ηλεκτρισμού από τρίτους παίκτες με στόχο την αύξηση της Οριακής Τιμής Συστήματος στη χονδρική αγορά κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ενεργειακής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου