Τετάρτη, Φεβρουαρίου 22, 2017

Πατριωτισμός γιαλαντζί...



Τάσος Παππάς 

Έκανε μια δήλωση η βουλευτίνα της γερμανικής Αριστεράς Σάρα Βάγκενκνεχτ για το ελληνικό πρόβλημα, παραποιήθηκε ασυστόλως από...
εγχώρια μέσα και επί της παραποιήσεως η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ καλούν τον Τσίπρα να απολογηθεί επειδή το κόμμα της Αριστεράς είναι αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και η βουλευτίνα του θέτει εμμέσως (πολύ εμμέσως όμως) θέμα Grexit. Όχι βεβαίως όπως το θέτει με ευθύ και δολοφονικό ύφος ο Σόιμπλε αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα.

Να απολογηθεί λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Νέα Δημοκρατία δεν έβγαλε κιχ όταν Γερμανοί και άλλοι ομοϊδεάτες της διέπρεπαν στο άθλημα της μισαλλοδοξίας. Δεν θυμάμαι να απολογήθηκε η Νέα Δημοκρατία:

για τη δήλωση Σόιμπλε: «λυπάμαι τους Έλληνες για την επιλογή που έκαναν τον Ιανουάριο του 2015».
για τη δήλωση του Μαριάνο Ραχόι πριν από το δημοψήφισμα του Ιουλίου: «εύχομαι να ηττηθεί ο Τσίπρας για να έχουμε άλλον συνομιλητή».
για τις ωμές παρεμβάσεις προέδρων, πρωθυπουργών, επικεφαλής ευρωπαικών θεσμών (όλοι τους δεξιοί) υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα.
για τις αλλεπάλληλες προσβλητικές δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων της Χριστιανοδημοκρατίας εναντίον της Ελλάδας, των τεμπέληδων Ελλήνων, των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής κυβέρνησης.
για τη δήλωση του επικεφαλής των ευρωβουλευτών του Λαικού Κόμματος Βέμπερ ότι «δεν θα δώσουμε ούτε ένα ευρώ στην κομμουνιστική κυβέρνηση της Αθήνας».
για τις αποκαλύψεις γερμανικών εφημερίδων ότι το σχέδιο του Σόιμπλε είναι να διώξει την Ελλάδα από την ευρωζώνη.

Δεν υπάρχει ούτε μία ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για όλα τα παραπάνω και για πολλά άλλα εξίσου άθλια που εκπορεύτηκαν από εκπροσώπους του συντηρητισμού με τους οποίους οι παράγοντες της Ν.Δ συναγελάζονται στα ευρωπαϊκά φόρα και στις κομματικές συναθροίσεις.

Να απολογηθεί λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν έχει απολογηθεί το ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις και τις παρεμβάσεις στελεχών της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, εναντίον της Ελλάδας και της κυβέρνησης της.

Ο κατάλογος είναι μακρύς και σε περίοπτη θέση βρίσκονται, εκτός του Ολλανδού Ντάισελμπλουμ, ο σημερινός υποψήφιος για την καγκελαρία Μάρτιν Σούλτς και ο πρόεδρος του SPD Γκάμπριελ. Βεβαίως και οι δύο σήμερα κινούνται σε άλλο μήκος κύματος, πιο αριστερό και πιο φιλικό για την Ελλάδα, αλλά στο παρελθόν πολλές φορές ήταν ιδιαζόντως αγενείς και επιθετικοί. Καλοδεχούμενη πάντως η μεταστροφή τους.

Η αλήθεια είναι πως ούτε η Ν.Δ ούτε το ΠΑΣΟΚ αντέδρασαν όταν τα αδελφά κόμματα χτύπαγαν αλύπητα τη χώρα και την κυβέρνησή της, γιατί συμφωνούσαν. Πίστευαν πως οτιδήποτε έβλαπτε την κυβέρνηση, θα ευνοούσε τα ίδια. Μόνο που ζημιωνόταν και η χώρα ταυτοχρόνως. Ασήμαντη λεπτομέρεια για την πατριωτική Δεξιά και το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ...

efsyn.gr

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου