Τετάρτη, Φεβρουαρίου 22, 2017

Κατατέθηκε η τροπολογία που «ξεμπλοκάρει» το ΕΣΡ





Το ξεμπλοκάρισμα του ΕΣΡ φέρνει η νέα τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία καταβάλλεται ειδική κατ' αποκοπή μηνιαία αποζημίωση στους συνταξιούχους που είναι μέλη των συνταγματικά κατοχυρωμένων.... Ανεξάρτητων Αρχών.

Το ΕΣΡ είχε προχωρήσει σε… λευκή απεργία τις τελευταίες μέρες διότι τα μέλη του όντας συνταξιούχοι είχαν σοβαρή μείωση των αποδοχών τους με βάση το Ν.4387/2016.

Η νέα τροπολογία φαίνεται να ξεμπλοκάρει την… απεργία τους αφού τους αποζημιώνει ώστε να συνεχιστούν οι συνεδριάσεις για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.

Αναλυτικά, η τροπολογία:

«Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ, ΕΥΡΑΤΟΜ) 1141/2014 περί ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και ιδρυμάτων, μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις»

«Με την προτεινόμενη διάταξη επεκτείνεται σε όλες τις συνταγματικά κατοχυρωμένες Ανεξάρτητες Αρχές, η ρύθμιση της παραγράφου 13 του άρθρου 13 του ν. 2703/1999 (Α' 72), που προβλέπει δυνατότητα καταβολής ειδικής κατ' αποκοπή μηνιαίας αποζημίωσης στους συνταξιούχους που υπηρετούν σε θέσεις της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με οποιαδήποτε σχέση, καθώς και σε θέσεις Προέδρου, Αντιπροέδρου και μελών του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής. Η προτεινόμενη ρύθμιση κρίνεται απαραίτητη για την άρση των αντικινήτρων που υφίστανται όσον αφορά τη στελέχωσή τους, καθώς και για την ενίσχυση της προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας των μελών τους και τη διασφάλιση της εύρυθμης και αποδοτικής λειτουργίας τους».

Την τροπολογία υπέγραψαν οι υπουργοί Νίκος Παππάς, Σταύρος Κοντονής, Ευκλείδη Τσακαλώτος, Όλγα Γεροβασίλη και ο Γιώργος Χουλιαράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου