Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17, 2017

Αιθριος ο καιρός




Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός  σήμερα, Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) με νεφώσεις και πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στη δυτική Ελλάδα και τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά....
κατά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας

Αναλυτικά η πρόγνωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες κατά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες και τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 (μείον 2) έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών και τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία δυτικών διευθύνσεων με ένταση από 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο κατά τόπους η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός με τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια κατά τόπους η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Στις Κυκλάδες και την Κρήτη γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τις πρωινές ώρες στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με ένταση 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια κατά τόπους η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου