Κυριακή, Φεβρουαρίου 12, 2017

Τσιρώνης: Ο Σόιμπλε παίζει με τη φωτιά - Θέλει να μας πάει στη δραχμή



O αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υποστηρίζει πως μπορούν να βρεθούν άλλα δημοσιονομικά μέτρα πέραν της μείωσης του αφορολογήτου

Την αντίθεσή του σε ενδεχόμενη νέα μείωση του αφορολόγητου εκφράζει με συνέντευξή του... στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης.

«Θα ήταν λάθος να μειώσουμε το αφορολόγητο. Είναι ένα οριζόντιο μέτρο που επιβαρύνει τους αδύναμους» δηλώνει ο κ. Τσιρώνης.

Ο κ. Τσιρώνης υποστηρίζει πως μπορούν να βρεθούν άλλα δημοσιονομικά μέτρα. «Όταν έρθει εκείνη η στιγμή, θα το συζητήσουμε στην κοινοβουλευτική ομάδα και θα δούμε τι είναι καλύτερο για τους ασθενέστερους και τι είναι λιγότερο υφεσιακό».

«Ο κ. Σόιμπλε θέλει να μας πάει στη δραχμή»

Ο αναπληρωτής υπουργός υπογραμμίζει την ανάγκη να κλείσει άμεσα η δεύτερη αξιολόγηση δίχως άλλες καθυστερήσεις.

«Η αξιολόγηση επείγει να κλείσει. Είναι στο συμφέρον όλων να κλείσει. Δεν μπορεί ο κύριος Σόιμπλε να παίζει με την φωτιά και να καθυστερεί» προσθέτει ο κ. Τσιρώνης στρέφοντας τα πυρά του κατά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών και καταλήγει: «είναι προφανές πως ο κύριος Σόιμπλε θέλει να μας πάει στη δραχμή».


Ο κ. Τσιρώνης έκανε λόγο για λεονταρισμούς του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τους οποίους εκφράζονται αντιρρήσεις, όχι μόνο εντός της Ευρώπης, αλλά και εντός της Γερμανίας από τους Σοσιαλδημοκράτες.

«Όχι στα αιτήματα των αγροτών με δημοσιονομικό κόστος»

Σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των αγροτών, ο κ. Τσιρώνης δηλώνει ευθαρσώς πως τα αιτήματα των αγροτών με δημοσιονομικό κόστος δεν μπορούν να ικανοποιηθούν.

«Δεν μπορούμε να πειράξουμε την ουσία του φορολογικού και του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, γιατί αυτό θα έριχνε στα βράχια την διαπραγμάτευση. Αν αλλάξουμε έστω και 1 ευρώ, θα είναι χρυσή ευκαιρία για τον κύριο Σόιμπλε να πάει τη διαπραγμάτευση άλλους δύο ή τρεις μήνες πίσω» τονίζει.

Ο κ. Τσιρώνης αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν κάποιες βελτιώσεις σε ειδικά ζητήματα που αφορούν τους αγρότες μέσα από τη συζήτηση μαζί τους.

Παράλληλα, ο κ. Τσιρώνης παραδέχεται το δίκαιο των αιτημάτων των αγροτών. «Οι αγρότες όντως, σαν συνολική διαχρονική εξέλιξη της αγροτικής παραγωγής, έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται. Υπάρχουν προβλήματα παλιά και ριζικά. Όταν μιλάμε νηφάλια και δεν μιλάμε σε επίπεδο μπλόκων και οι ίδιοι παραδέχονται πως πρόκειται για προβλήματα δεκαετιών» καταλήγει ο υπουργός.



Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/338690/tsironis-o-soible-paizei-me-ti-fotia-thelei-na-mas-paei-sti-drahmi/#ixzz4YThS2D4S
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου