Τετάρτη, Φεβρουαρίου 22, 2017

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εγκαλούν τον Τσίπρα για δηλώσεις στελέχους του Die Linke




Να απολογηθεί για δήλωση της επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της Αριστεράς «Die Linke» Σάρα Βάγκενκνεχτ σχετικά με έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, καλεί η Νέα Δημοκρατία τον Αλέξη Τσίπρα.....

Η επικεφαλής του Κ.Ο του κόμματος «Die Linke» επεσήμανε λίγο από τη συνάντηση της Γερμανίδας Καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ στη γερμανική πρωτεύουσα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προσανατολιστεί στην έξοδό της από την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε στη συνέχεια ανακοίνωση με την οποία καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση σχετικά με τη δήλωση αυτή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η επικεφαλής του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς “Die Linke”, Σάρα Βάγκενκνεχτ, προτείνει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας, στις 16 Δεκεμβρίου, είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με αντιπροσωπεία του κόμματος, ενώ παράλληλα μίλησε στο συνέδριό του στο Βερολίνο.

Είχε γνώση ο κ. Τσίπρας για την επίσημη θέση του “Die Linke”, όπως εκφράστηκε μέσω της επικεφαλής του;

Συζητήθηκε το συγκεκριμένο ζήτημα στη συνάντηση και, αν ναι, ποια ήταν η αντίδρασή του;

Καταδικάζει η Κυβέρνηση τη θέση που διατύπωσε το “Die Linke” στο Ευρωπαϊκό Κόμμα της Αριστεράς;

Σε κάθε περίπτωση να υποθέσουμε πως το “Die Linke” ανήκει πλέον στους “ακραίους κύκλους της Ευρώπης, στους προδότες και τους ανόητους”, όπως πολλάκις ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έχει πει;».

Σχόλιο όμως ήρθε και από τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Παύλο Χρηστίδη, ο οποίος ανέφερε τα εξής:

«Τι έχει να πει ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Παπαδημούλης για τις δηλώσεις του γερμανικού αδερφού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, «Die Linke» που προτείνει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ;

Εδώ και τώρα οφείλουν να καταδικάσουν, όσους παίζουν με την θέση της Ελλάδας στο ευρώ.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, η σιωπή είναι συνενοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου