Πέμπτη, Φεβρουαρίου 16, 2017

Η Λαγκάρντ βάζει «ταφόπλακα» για την Ελλάδα στο Eurogroup

Αποτέλεσμα εικόνας για λαγκάρντ
Τα μηνύματα που φτάνουν από το Ταμείο και το περιβάλλον που διαμορφώνεται για τη διαπραγμάτευση και την αξιολόγηση


Χωρίς τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ , Κριστίν Λαγκάρντ θα πραγματοποιηθεί.....
το Eurogroup της Δευτέρας με την απουσία της να αποτελεί ένα πρώτης τάξεως σημάδι για την τύχη της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης αναφορικά με την κατάληξη της αξιολόγησης και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Η απουσία της υποβαθμίζει ουσιαστικά τη συνεδρίαση με τα πρώτα αρνητικά μηνύματα να έχουν φτάσει στην ελληνική κυβέρνηση από τη χθεσινή ανακοίνωση της ατζέντας του Eurogroup στην οποία δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά σε συμφωνία για την Ελλάδα παρά μόνο σε συζήτηση για τη συνέχιση της αξιολόγησης.

Παράλληλα η εικόνα που υπάρχει είναι ότι όσο δεν φτάνουν στην Ελλάδα τα τεχνικά κλιμάκια, δεν πρόκειται να επιτευχθεί τεχνική συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα. Την ίδια ώρα στο κενό πέφτει και το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για πολιτική συμφωνία στο Eurogroup, αφού όπως αναφέρουν πηγές από το μέτωπο της διαπραγμάτευσης, οι υπουργοί Οικονομικών δεν είναι εξουσιοδοτημένοι να προχωρήσουν σε πολιτική συμφωνία.

Όλα αυτά έρχονται σε συνέχεια της συνέντευξης του Πολ Τόμσεν στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt ότι «εάν έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα στοιχεία για το 2016 θα τα εξετάσουμε και θα αλλάξουμε εν ανάγκη την πρόγνωσή μας για την Ελλάδα εάν αποδειχθεί ότι υπήρξε πολύ απαισιόδοξη».

Χθες δε έγινε και η αποκάλυψη ότι το ΔΝΤ γνώριζε από το 2010 πως το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει. Έκθεση του Ολιβιέ Μπλανσάρ, με ημερομηνία 4 Μαΐου 2010, αναρτήθηκε στο Twitter, στην οποία ο τότε επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προειδοποιούσε ότι το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης εμπεριέχει πολύ σοβαρούς κινδύνους εξαιτίας του επιπέδου δημοσιονομικής προσαρμογής που απαιτεί και ότι μπορεί γρήγορα να ξεφύγει από την πορεία του, ακόμη και αν υπάρξει πλήρης συμμόρφωση.




Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/lagkarnt-vazi-tafoplaka-gia-tin-ellada-sto-eurogroup

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου