Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17, 2017

Νέα πρωτοβουλία τύπου Ντάισελμπλουμ πριν το Eurogroup




Οι ελληνικές αντιπροτάσεις...
Σε κατεύθυνση «πολιτική συμφωνία» τη Δευτέρα εξακολουθεί να κινείται το Μαξίμου θεωρώντας ότι υπάρχουν δυνατότητες στο...
Eurogroup να καταγραφεί πρόοδος ανάμεσα σε όλες τις πλευρές-του ΔΝΤ συμπεριλαμβανομένου- για να προχωρήσει αμέσως μετά το τεχνικό κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Η κυβέρνηση πιστεύει ότι οι υποχωρήσεις που προτίθεται να κάνει σε μία «συνολική συμφωνία» είναι αρκετές ώστε οι θεσμοί να αποδεχτούν τελικώς τις ελληνικές αντιπροτάσεις που στηρίζονται στη λογική καθορισμού αντισταθμιστικών μέτρων για τη διασφάλιση της δημοσιονομικής ισορροπίας. Ώστε στο τέλος να μπορεί να πει ότι ο λογαριασμός να είναι μία ή άλλη.

Κυβερνητικά στελέχη επιβεβαιώνουν πως γίνεται προσπάθεια να εγγραφούν στη συμφωνία κοινωνικές παροχές που η κυβέρνηση θα μπορεί να κάνει προς τις ασθενέστερες ομάδες από τις υπεραποδόσεις των εσόδων, ενώ εάν θα πετύχει και μία πρόβλεψη για μείωση των συντελεστών φορολογίας θα έχει τη δυνατότητα να υποστηρίζει προς τους πολίτες ότι η συμφωνία δεν είναι επιζήμια για τη χώρα, αλλά «κοινωνικά βιώσιμη».

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει παρουσιάσει ήδη προς τους δανειστές εναλλακτικά πακέτα προτάσεων της ελληνικής πλευράς που θα «ισοφαρίζουν» το τελικό αποτέλεσμα και περιμένει τις οριστικές απαντήσεις. Αν και γνωρίζει ότι το ΔΝΤ ήδη διαμαρτύρεται και δεν έχει πει ακόμη το μεγάλο «ναι» για να ενσωματωθούν αυτά τα «βοηθήματα» στη συμφωνία. Μία συμφωνία από την οποία δεν θα λείπουν όπως φαίνεται ούτε η μείωση του αφορολόγητου ως προληπτικό μέτρο για την περίοδο μετά το 2018, ούτε και οι μειώσεις δαπανών από τις συντάξεις.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αναμμένα κάρβουνα ωστόσο θεωρεί ότι τελικώς ο Αλέξης Τσίπρας θα τούς παρουσιάσει ένα πακέτο υπερασπίσιμο που θα ψηφιστεί από την πλειοψηφία χωρίς να προκαλέσει σε πρώτη φάση ταχυκαρδίες ή ακόμη και παραδόσεις βουλευτικών εδρών.

Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες δεν αποκλείουν πάντως την πιθανότητα όλα αυτά να συζητηθούν πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας σε μία νέα πρωτοβουλία τύπου Ντάισελμπλουμ που θα αναλάβει άλλος ανώτερος ευρωπαϊκός παράγοντας...

Πολιτικός

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου