Τρίτη, Φεβρουαρίου 21, 2017

Σοκ! Σύροι πρόσφυγες στην Τουρκία πωλούν τα όργανά τους για να ζήσουν (Photos)



Σοκάρει η αποκάλυψη του γερμανικού κρατικού δικτύου ARD πως Σύροι πρόσφυγες που έχουν καταφύγει στην Τουρκία αναγκάζονται να πωλούν τα όργανά τους ...για να βρουν χρήματα τα ζήσουν.

Η αποκάλυψη του ARD προκαλεί σοκ: πολλοί απ’ τους Σύρους πρόσφυγες που κατέφυγαν στην Τουρκία, αναγκάζονται να πωλούν τα όργανά τους για να βρουν χρήματα για να ζήσουν!



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ARD, oι περιορισμένες επιλογές [εργασίας] καθώς και οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης στη χώρα τους καθιστούν εύκολα θύματα στα «νύχια» των διακινητών ανθρωπίνων οργάνων.

«Δεν ξέρω τουρκικά, δεν έχω γνωστούς εδώ, ούτε δουλειά, ούτε κάπου να μείνω. Πουλάω τα νεφρά μου γιατί έχω τεράστια προβλήματα και βρίσκομαι υπό πίεση. Δεν έχω άλλο τρόπο να βρω χρήματα παρά πουλώντας τα όργανά μου», δηλώνει στο γερμανικό δίκτυο ο Αχμέντ από τη Συρία.

Ένας μεσάζων είπε ότι τα ζωτικά όργανα αφαιρούνται σε νοσοκομείο στην ανατολική Τουρκία, αλλά οι τοπικές αρχές δεν έδωσαν άδεια στους συντελεστές της εκπομπής να κάνουν γυρίσματα κι έτσι δεν μπόρεσαν να επαληθεύσουν την πληροφορία.





Χρηματοδότηση του ISIS

Και σαν μην έφταναν όλα αυτά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μέρος των χρημάτων από το εμπόριο οργάνων διατίθενται για την χρηματοδότηση του ISIS, της τρομοκρατική οργάνωσης που ανάγκασε τους πρόσφυγές αυτούς να φύγουν από τη χώρα τους.

Η καθηγήτρια Duminda Wijesekera, ειδικός στο ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, δήλωσε πρόσφατα στο ABC Australia πως σύμφωνα με μυστικές υπηρεσίες που δρουν στην περιοχή, υπάρχει σαφής διασύνδεση με το εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων στην Τουρκία και την Αίγυπτο με τη χρηματοδότηση των τζιχαντιστών του ISIS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου