Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2017

BBC: Οι κόρες των Προέδρων του κόσμου -Πόσο διεφθαρμένες είναι; [εικόνες]



Από την πολυσυζητημένη Ιβάνκα Τραμπ μέχρι την αγαπημένη κόρη – υπόδειγμα του Τούρκου Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σουμεγιέ, οι κόρες των Προέδρων διεκδικούν και αυτές το δικό τους κομμάτι της παγκόσμια ιστορία.....
Η Ιβάνκα ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα της έχοντας μάλιστα αναλάβει από χθες και δικές τις αρμοδιότητες στον Λευκό Οίκο. Δεν χωρά αμφιβολία, ότι η νεαρή Τραμπ, εκτός από επιτυχημένη επιχειρηματίας θα διεκδικήσει και τη δική της θέση της πολιτική σκηνή.



Σύμφωνα με τη λίστα του BBC, που έχει όλες τις κόρες των Προέδρων του κόσμου, στον αντίποδα βρίσκεται η κόρη του Ερντογάν. Η Σουμεγιέ ακολουθεί το λόγο του πατέρα της κατά γράμμα. Παντρεμένη με τον Σελτσούκ Μπαιρακτάρ, επιχειρηματία και με ενδιαφέροντα στον τομέα της άμυνας, η 31 ετών κόρη του Προέδρου είναι η αγαπημένη του.

Ο πατέρας της την αποκαλεί «γαζέλα μου» και εκείνη παρά τις φήμες ότι θα έθετε υποψηφιότητα το 2015 για να διεκδικήσει μία θέση στο Κοινοβούλιο, προτίμησε να κρατήσει χαμηλό προφίλ και να συνεχίσει την καμπάνια υποστήριξης του πατέρα της.



Η κόρη του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν αποτελούσε μέχρι πρόσφατα μυστήριο, καθώς ελάχιστα ήταν γνωστά και για αυτήν και για την αδερφή της.

Όμως, το 2015, η νεότερη κόρη του Πούτιν, Γιεκατερίνα, είδε το φως της δημοσιότητας, όταν δημοσιογράφοι αποκάλυψαν ότι ζούσε στη Μοσχα με το όνομα Κατερίνα Τικόνοβα. Τότε έγινε γνωστό ότι είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία Κίριν Σαμάλοφ, γιο ενός από τους παλαιότερους φίλους του πατέρα της. Η κοινή τους περιουσία ανέρχεται στα 2 δισ. δολάρια, με επενδύσεις σε φυσικό αέριο και πετρελαιοβιομηχανίες.

Σήμερα στα 30 της, επιβλέπει συμβόλαια εκατομμυρίων δολαρίων για τις επενδύσεις της ενώ είναι και μία αρκετά παθιασμένη χορεύετρια ακριβατικών με διακρίσεις μάλιστα, καθώς το 2013 κατέκτησε την πέμπτη θέση στο Παγκόσμιο προωτάθλημα, που διεξήχθη στην Ελβετία.





Η Μαριάμ Ναουάζ Σαρίφ έχει υπάρξει πρόσωπο κλειδί στο Πακιστάν καθώς συνέβαλε σημαντικά στην επανεκλογή του πατέρα της.
Στα 43 της χρόνια, η κόρη του Πακιστανού Πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ, εργάζεται για το κόμμα του πατέρα της ενώ πέρυσι το όνομά της είχε ακουστεί στο σκάνδαλο με τα Panama Papers. Η απόφαση του δικαστηρίου του Πακιστάν αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του τις επόμενες εβδομάδες.



Η Ισαμπέλ ντος Σάντος, είναι η μεγαλύτερη κόρη του βετεράνου προέδρου της Ανγκόλα, Χοσε Εντουάρντο ντος Σάντος, που κυβερνά τη χώρα από το 1979. Η ίδια στα 43 της χρόνια, είναι η πρώτη γυναίκα δισεκατομμυριούχος της Αφρικής, καθώς είναι η κεφαλή της κρατικής εταιρείας πετρελαίου, θέση στην οποία τοποθετήθηκε από τον πατέρα της.

Εικάζεται ότι είναι η πιο πλούσια γυναίκα της Αφρικής με την περιουσία της να ανέρχεται στα 3.2 δισ. δολάρια.



Η Οζόντα Ραχμόν είναι 39 ετών, διευθύντρια προσωπικού και γερουσιαστής στο Τατζικιστάν.

Η κόρη του Εμομαλί Ραχμόν, του μακροβιότερου Προέδρου της χώρας ξεκίνησε την καριέρα της ως διπλωμάτης και το 2009 έγινε αναπ. Υπουργός Εξωτερικών. Το 2016, ο πατέρας της την όρισε επικεφαλής της διοίκησης της Προεδρίας ενώ παράλληλα και ο σύζυγός της Τζαμολιντίν Νουραλίγιεφ, είναι ο πρώτος αναπληρωτής Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας του Τατζικιστάν.





Η κόρη του Ραούλ Κάστρο και ανιψιά του Φιντέλ, Μαριέλα, είναι ακτιβίστρια και μάχεται για τα δικαιώματα της γκέι κοινότητας.
Γεννημένη το 1962 είναι μέλος του Κοινοβουλίου και γνωστή για τις καμπάνιες που διοργανώνει για τα δικαιώματα στις σεξουαλικές μειονότητες.

Ωστόσο, στην Κούβα θεωρείται αμφίσημη φιγούρα καθώς πολλοί θεωρούν ότι της παραχωρούνται δικαιώματα ακριβώς επειδή είναι μία Κάστρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου