Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2017

Γεωργιάδης: Η Νέα Δημοκρατία δεν θα αμφισβητήσει μονομερώς την συμφωνία – Θα την επαναδιαπραγματευτεί




«Η Νέα Δημοκρατία δεν θα αμφισβητήσει μονομερώς την οποιαδήποτε συμφωνία», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, 'Αδωνις Γεωργιάδης, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο να ζητήσουν οι δανειστές συμφωνία της αντιπολίτευσης....
στην όποια συμφωνία επιτευχθεί για τη δεύτερη αξιολόγηση. Είπε ότι «υπάρχει συνέχεια στο κράτος», αλλά τόνισε πως η ΝΔ θα επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία, σημειώνοντας ότι έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν.

Απαντώντας στην κριτική ότι οι θέσεις της ΝΔ για ιδιωτικοποίησεις στον τομέα της ενέργειας ταυτίζονται με εκέινες του Σόιμπλε και του ΔΝΤ, είπε, πως είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είχε ψηφίσει «τη μικρή ΔΕΗ» και ξεκαθάρισε ότι «είμαστε υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων και της ελεύθερης αγοράς, όχι υπέρ του Σόιμπλε και του ΔΝΤ». Εξέφρασε, δε, την αγωνία του για τη βιώσιμοτητα της ΔΕΗ.



Εκτίμησε, επιπλέον ότι, «αν ο Α.Τσίπρας είχε πραγματοποιήσει τις ιδιωτικοποιήσεις τις οποίες υπέγραψε, όπως το Ελληνικό, τώρα δεν θα αναγκαζόταν να κόψει συντάξεις». Σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων στηλίτευσε την απουσία ενημέρωσης και εκτίμησε ότι «προφανώς δεν υπάρχει συμφωνία διαφορετικά, θα είχε ανακοινωθεί η επιστροφή των δανειστών στην Αθήνα».



«Όταν ο Μητσοτάκης γίνει με το καλό πρωθυπουργός, η ελληνική οικονομία θα αρχίσει σύντομα να γυρίζει και μάλιστα με μεγάλη ταχύτητα. Δεν θα απολύσει κανέναν, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Αρχικά οι μισθοί θα είναι χαμηλοί και σταδιακά, μαζί με την οικονομία θα αρχίσουν να ανεβαίνουν», είπε ο κ. Γεωργιάδης.



«Οι άνθρωποι αυτοί διασύρθηκαν για πολλά χρόνια με λάσπη», απάντησε ερωτηθείς αν μετά τη δικαστική απόφαση για την υπόθεση Βατοπεδίου, πρέπει να είναι υποψήφιοι βουλευτές οι πρώην υπουργοί Θοδωρής Ρουσόπουλος και Γιώργος Βουλγαράκης, αλλά σημείωσε ότι δεν είναι ο ίδιος υπεύθυνος ψηφοδελτίων.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου