Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2017

Έπαινοι Τραγάκη σε Βούτση για τους μετακλητούς




Απροσδόκητη στήριξη Τραγάκη, Ψαριανού, Παπαθεοδώρου σε Βούτση για τους μετακλητούς της Βουλής


Δεν έγιναν μονιμοποιήσεις ή παράνομες ενέργειες, ξεκαθάρισαν σήμερα Πέμπτη τρεις βουλευτές της αντιπολίτευσης διαψεύδοντας με τη σειρά τους το δημοσίευμα της «Καθημερινής» ....περί δήθεν μετατροπής συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου για μετακλητούς υπαλλήλους της Βουλής.



Ιωάννης Τραγάκης: Το οργανόγραμμα επιτρέπει προσλήψεις στον πρόεδρο της Βουλής

Αναλυτικότερα, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Τραγάκης εξέφρασε την αγανάκτησή του για τις επιθέσεις προς τη Βουλή από μερίδα του Τύπου, ενώ παράλληλα επαίνεσε τον Νίκο Βούτση για το ότι δεν προχωρεί σε προσλήψεις και μονιμοποιήσεις. «Άλλοι το έκαναν», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Το κυριότερο από όλα είναι ότι το οργανόγραμμα της Βουλής επιτρέπει σε εσάς -και μια φορά το συζητήσαμε και μαζί- να πάρετε παραπάνω υπαλλήλους και δεν το κάνατε. Αυτό το λέω επειδή αφορά εσάς. Άλλοι το έκαναν», δήλωσε ο κ. Τραγάκης.

Γρηγόρης Ψαριανός: Γενικευμένη λαϊκιστική επίθεση στη Βουλή και τον κοινοβουλευτισμό

Τη στήριξή του στον Νίκο Βούτση εξέφρασε και ο βουλευτής του Ποταμιού, Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Επειδή αυτή η επίθεση είναι γενικευμένη και αφορά τις εισφορές αλληλεγγύης, τις συντάξεις, τα προνόμια, τα αυτοκίνητα, τις κούρσες, τα αεροπλάνα, τις λιμουζίνες, θα έλεγα επειδή συζητάμε μεταξύ μας, ότι είναι μια «χουντίλα » η οποία τεχνηέντως διασπείρεται και καλλιεργείται παντού».

Λίγο αργότερα ο κ. Ψαριανός επανήλθε στη θέμα και απευθυνόμενος στον Νίκο Βούτση, ανέφερε: «Κύριε πρόεδρε, είναι άμεση ανάγκη η Βουλή, διά του προσώπου σας, να αντεπιτεθεί σε αυτήν την υφέρπουσα αντικοινοβουλευτική λειτουργία που διασπείρεται παντού, επιθετικά και όχι αμυντικά. Ο πρόεδρος της Βουλής και η ελληνική Βουλή, εν έτει 2017, πρέπει να πει τι έγινε και τι υπάρχει, για να τελειώνει αυτή η συζήτηση, γιατί είναι ύποπτη και από κάπου υποκινείται. Δεν θα τελειώσει ποτέ, όμως πρέπει να υπάρχει αυτή η παρέμβαση της Βουλής».

Θεόδωρος Παπαθεοδώρου: τροφοδοτείται ο λαϊκισμός -δεν υπάρχει ζήτημα μετατροπής συμβάσεων

Σειρά στη διάψευση του δημοσιεύματος πήρε και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο οποίος κατήγγειλε τον λαϊκισμό που τροφοδοτείται από τέτοιου είδους δημοσιεύματα.

«Νομικά μπορώ να καταλάβω ότι δεν υπάρχει ζήτημα μετατροπής στις συγκεκριμένες συμβάσεις, γιατί δεν νοείται μετατροπή, όταν έχουμε διορισμό λήγει η προηγούμενη σχέση εργασίας. Επομένως, δεν ισχύει εδώ το άρθρο 36 παρ.1», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, το δημοσίευμα της «Καθημερινής» διέψευσε και το γραφείο Τύπου της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου