Τετάρτη, Μαρτίου 01, 2017

Δημοσκόπηση: Αν οι γερμανικές εκλογές γίνονταν την επόμενη Κυριακή ο Σουλτς θα νικούσε τη Μέρκελ




Bild

Το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών έχει προβάδισμα έναντι της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU/CSU) και ενισχύεται κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εφημερίδας...
Νέα δημοσκόπηση που βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας δείχνει ότι ο υποψήφιος καγκελάριος Μάρτιν Σουλτς δεν θα είναι καθόλου εύκολος αντίπαλος για τη «σιδηρά κυρία» της Γερμανίας, στις εκλογές του φθινοπώρου.

Το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών έχει προβάδισμα έναντι της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU/CSU) και, σύμφωνα δημοσκόπηση της εφημερίδας «Bild», ενισχύεται κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εφημερίδας. Συγκεκριμένα, το κόμμα του Σουλτς θα ερχόταν πρώτο με 32% αν οι εθνικές εκλογές διεξάγονταν την επόμενη Κυριακή ενώ το συντηρητικό κόμμα με υποψήφια καγκελάριο τη Μέρκελ, έχοντας απολέσει μια μονάδα, θα ερχόταν δεύτερο κόμμα λαμβάνοντας 30,5%.

Την ίδια ώρα, το λαϊκιστικό ξενοφοβικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) παραμένει τρίτο κόμμα με ποσοστό 11%. Σταθερό παραμένει επίσης το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) με ποσοστό 8% όπως και το Κόμμα των Πρασίνων (Die Gruenen) με ποσοστό 6,5%. Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες της Γερμανίας (FDP), με άνοδο 1,5%, θα λάμβαναν 7% λαμβάνοντας το εισιτήριο για την «Bundestag» (το όριο είναι 5%).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου